Nieuws & weetjes

De meest voorkomende fouten die we maken tijdens reizen en hoe je ze oplost

8 januari 2019

Reizen kan je wereld verrijken en je leven veranderen maar ook voor de nodige stress zorgen. Hoe voorbereid je ook mag zijn, soms lopen dingen gewoon mis. Maar uit fouten kan je leren.

Lees meer...

Vrouw vindt dode rat in bagage na vlucht met American Airlines

26 april 2018

Een vrouw die met een vliegtuig van American Airlines terugkeerde vanuit Europa naar de VS, heeft in haar koffer een dode rat aangetroffen. Het Amerikaanse ministerie van Gezondheid raadde de vrouw aan om de tas en de volledige inhoud uit voorzorg te vernietigen, om een eventuele besmetting met de builenpest uit te sluiten.

Lees meer...

Ostend Airport vliegt weldra op Manchester

25 april 2018

VLM Airlines vliegt vanaf 1 oktober dagelijks van de luchthavens Oostende-Brugge en Antwerpen naar Manchester. Niet alleen de luchthaven profiteert van de nieuwe lijn, want West-Vlaanderen krijgt er een snelle verbinding met de vierde grootste Britse stad bij.

Lees meer...

Onderzoek naar vliegtuigen die te dicht bij elkaar vlogen boven Leuven

24 april 2018

Ten zuidoosten van Leuven hebben op 23 februari twee vliegtuigen dichter bij elkaar gevlogen dan toegestaan. De Air Accident Investigation Unit van de FOD Mobiliteit is een onderzoek gestart naar het incident.

Lees meer...

Botsing tussen passagiersvliegtuig en gevechtstoestellen nipt vermeden

22 april 2018

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) bevestigen dat gevechtsvliegtuigen van Qatar bijna in botsing zijn gekomen met een lijnvliegtuig in het luchtruim van Bahrein.

Lees meer...

Passagiers van vlucht met ontplofte motor dragen zuurstofmasker verkeerd. Belgische expert waarschuwt: “Kwestie van leven en dood”

19 april 2018

Luchtvaartexperts waarschuwen vliegtuigpassagiers om voldoende aandacht te hebben voor de veilgheidsvoorschriften en bijvoorbeeld - in geval van nood - het zuurstofmasker in een vliegtuig op een correcte manier aan te doen. Aanleiding is de vlucht van Southwest Airlines, waarbij in volle vlucht een gat in de romp werd geslagen door een ontplofte motor.

Lees meer...

Jasper (9) stuurt schattige brief naar vliegmaatschappij met vraag om upgrade naar business en hij haalt slag thuis

11 april 2018

Een Australische jongen die graag wilde ervaren hoe het is om in businessclass te vliegen, heeft een allerschattigste brief gestuurd naar de vliegmaatschappij waarmee hij in juni met zijn familie naar Bangkok reist. Daarin vroeg Jasper Francis (9) Jetstar hoeveel een upgrade zou kosten. “Tot nu toe heb ik 53 euro gespaard, hoeveel heb ik nog nodig?”, klonk het.

Lees meer...

Vrouw zit op vliegtuig naast kind dat haar bont en blauw trapt, maar het is respons van crew die haar meest schokt

8 april 2018

Een Amerikaanse vrouw heeft er een minder aangename vlucht opzitten met vliegmaatschappij Delta Airlines. Ze zat naast een moeder met haar kind en het meisje trapte haar verscheidene keren ’s nachts toen ze wilde slapen zodat ze kneuzingen opliep aan haar ribben. Maar het was de respons van de crew toen ze daarover klaagde, die haar nog het meeste tegen de borst stootte.

Lees meer...

https://www.hln.be/wetenschap-planeet/dieren/hond-die-per-abuis-naar-japan-vloog-vliegt-terug-met-privejet~a05e8702/

17 maart 2018

Irgo, een Duitse herder die door United Airlines per ongeluk op een vlucht naar Japan was gezet, is weer thuis bij zijn baasjes in Texas. Hij arriveerde gisteravond laat op het vliegveld van Wichita met een door de vliegmaatschappij geregelde privéjet.

Lees meer...

Gemeente wil toeslag op vliegreizen vanaf Eindhoven Airport

14 maart 2018

Eindhoven wil dat er vanaf 2019 een toeslag komt op tickets voor vliegreizen vanaf Eindhoven Airport om de leefbaarheid in de omgeving van de luchthaven te verbeteren. Het idee voor de vliegtaks van 1 euro per vliegreis kreeg gisterenavond steun van een meerderheid in de Eindhovense gemeenteraad.

Lees meer...

Lufthansa maakt kapitale fout bij make-over van vliegtuigen

13 maart 2018

De afgelopen 30 jaar zag het logo op de vliegtuigen van Lufthansa er als volgt uit: een gele cirkel op een blauwe staartvin, met daarin de typische vliegende kraanvogel. Na meer dan drie decennia vond de Europese vliegmaatschappij echter dat het tijd was voor een make-over... die nu niet blijkt te beantwoorden aan de regels.

Lees meer...

Nooit meer te veel betalen: deze apps speuren naar de goedkoopste vliegtickets

27 februari 2018

Zonnebaden op de parelwitte stranden van Bali, citytrippen naar de haute couture van Parijs of Amerika doorkruisen in een Volkswagen T2 via de befaamde Route 66. Het hoeft niet duur te zijn. Met de juiste tools reis je de wereld al rond voor een appel en een ei. Geen tijd om zelf uren (of dagen) het internet af te schuimen op zoek naar de laagste prijs? Deze apps speuren voor jou!

Lees meer...

Passagier blijft maar winden laten, piloot moet noodlanding maken

18 februari 2018

Een piloot van Transavia Airlines zag zich vorig weekend genoodzaakt een noodlanding te maken nadat in het vliegtuig een ruzie was uitgebroken omtrent een man die maar niet ophield met winden laten. Het incident deed zich voor tijdens een vlucht van Dubai naar Schiphol.

Lees meer...

Piloot en copiloot verlaten in volle vlucht allebei de cockpit na vlammende ruzie

9 januari 2018

Jet Airways heeft een onderzoek ingesteld na een ruzie tussen een piloot en zijn vrouwelijke copiloot tijdens een vlucht op 1 januari van Mumbai naar Londen.

Lees meer...

Lufthansa zoekt duizenden nieuwe werknemers

8 januari 2018

De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa heeft komend jaar ruimte voor meer dan 8.000 nieuwe medewerkers. Er is vooral plaats voor nieuw cabinepersoneel, meldt het concern vandaag.

Lees meer...

Vliegreis geboekt? Deze 6 do’s & don’ts maken van jou de ideale vliegtuigpassagier

11 november 2017

Een lange vlucht voor de boeg? Dan is er niets zo fijn als comfortabel neervlijen in je vliegtuigzitje. Schoenen uit, voetjes in de lucht en met een beetje geluk weet je ook nog een armleuning te bemachtigen. Maar hoe denken je medepassagiers over je doen en laten?

Lees meer...

Een gratis vlucht met de Brussels Airlines Miles & More American Express Kaart.

6 oktober 2017

De Brussels Airlines American Express Kaarten zijn de snelste manier om meer awardmiles te verdienen en ze bieden u een heleboel voordelen.

Lees meer...

Last van je darmen na het vliegen? Neem dan dit fruit mee

12 augustus 2017

Een opgeblazen of verstopt gevoel is niet uitzonderlijk na een verre vliegreis. Niet zo fijn natuurlijk, zeker als je nog maar net toekomt op je bestemming. Gelukkig kan je het euvel voorkomen door simpelweg een peer mee te nemen in je handbagage.

Lees meer...

Frieten, chocolade en Cara Pils: al 250 ideeën voor nieuw themavliegtuig Brussels Airlines

10 augustus 2017

Brussels Airlines heeft al 250 ideeën binnengekregen voor het design van het vijfde themavliegtuig van de luchtvaartmaatschappij, de zogenaamde 'Belgian Icons'.

Lees meer...

Wie deze man spot op de luchthaven krijgt zijn zitje in eerste klas

25 juli 2017

Dat Gilbert Ott, het brein achter de razend populaire reisblog God Save the Points, steeds de beste zitjes weet te scoren op het vliegtuig, zal niemand verbazen.

Lees meer...

Fris op je bestemming na een lange vliegreis, het kan!

4 juli 2017

Tenzij je over een Hollywoodbudget of eindeloze airmiles beschikt worden lange-afstandsvluchten er niet fijner op. De beenruimte lijkt elk jaar wel kleiner te worden. Als sardientjes zit je urenlang opeengepakt in aircolucht. Geen wonder dat je de eerste dagen van je vakantie moet bekomen. Deze tips helpen je er iets meer comfortabel door!

Lees meer...

Baby wordt geboren in vliegtuig en mag als cadeau levenslang gratis vliegen

19 juni 2017

Een baby die gisteren op een vlucht van het Indiase Jet Airways is geboren, mag zijn hele leven gratis vliegen met de maatschappij.

Lees meer...

Is dit het slechtste antwoord op een klachtenbrief ooit?

18 maart 2016

Vliegmaatschappij United Airlines heeft zich de woede op de hals gehaald van een ontevreden klant die haar klachten op papier zette

Lees meer...

Passagier wil snel thuis zijn en herstelt zelf zijn defecte boeing.

15 januari 2015

Wat je zelf doet, doe je vaak beter. Niet waar Roger? Een IJslander die op tijdthuis wou zijn, heeft dan maar een defecte Boeing hersteld.

Lees meer...

Passagier wil op tijd thuis zijn en herstelt zelf defecte Boeing

6 augustus 2014

Wat je zelf doet, doe je vaak beter. Niet waar Roger, een IJslander die op tijd thuis wou zijn, heeft dan maar een defecte Boeing hersteld.

Lees meer...

Ongewenste gasten aan boord van vlucht Air India

6 augustus 2014

Een toestel van Air India bleek maandagavond een aantal ongenodigde passagiers aan boord te hebben. De inzittenden zagen tijdens de vlucht enkele ratten door het gangpad lopen.

Lees meer...

Man valt flauw na vijf uur in vliegtuig naast mooie vrouw

18 maart 2013

In China is een man in het hospitaal opgenomen nadat hij vijf uur naast een mooie vrouw had gezeten in het vliegtuig. De 40-jarige passagier durfde zijn zitje niet verlaten uit vrees dat de vrouw zijn bierbuik in de gaten zou krijgen.

Lees meer...

Eerste commerciële vlucht met gewichtloosheid in Europa

17 maart 2013

Voor het eerst in Europa heeft een vliegtuig betalende toeristen in gewichtloze toestand gebracht. De ongeveer twee uur durende vlucht met de Airbus 'A300 Zéro-G' vertrok vanop Bordeaux.

Lees meer...

Prins Albert II van Monaco gunt zich een luxe-vliegtuig

5 maart 2013

Europa bespaart, maar de prins van Monaco, Albert II, en zijn echtgenote Charlène hebben zichzelf een vorstelijk cadeautje gegeven. Geen gouden parachute, maar een ongeveer 40 miljoen euro duur luxevliegtuig.

Lees meer...

Comfortabel bijslapen in jouw oase op de luchthaven

2 april 2012

Het is de wens van elke reiziger: goed uitgerust aankomen op de eindbestemming. Toch is dit allesbehalve evident met overvolle luchthavens waar vertragingen dagelijkse kost zijn.

Lees meer...

Mysterieuze gsm doet vliegtuig rechtsomkeer maken

9 januari 2012

Een toestel van luchtvaartmaatschappij Air France heeft na 30 minuten rechtsomkeer moeten maken door de vondst van een mobiele telefoon. De eigenaar van het toestel kon immers niet geïdentificeerd worden, zegt Air France.

Lees meer...

Paniek tijdens vlucht nadat piloten ei zo na bewustzijn verloren

9 januari 2012

Een toestel van British Airways heeft een noodlanding moeten maken nadat beide piloten twintig minuten na vertrek ei zo na het bewustzijn verloren. Het angstaanjagende incident deed zich vorige maand voor tijdens een vlucht van Heathrow naar Glasgow maar

Lees meer...

Honden met platte snuit niet welkom op vliegtuig

19 juli 2011

Cathay Pacific bant alle honden met een platte snuit van het vliegtuig. Ook bepaalde kattenrassen kunnen niet meer mee.

Lees meer...

Ik ga op reis... en neem 26 extra kledingstukken mee

11 juli 2011

Vrouwen zijn een kei in inpakken... of misschien juist niet. De gemiddelde vrouw neemt op vakantie maar liefst 26 extra kledingstukken mee, en dat voor het geval ze 'zonder outfit' zouden vallen.

Lees meer...

Vrouw neemt foto van

8 juli 2011

Sandy DeWitt beweert ze uit een vliegtuig van US Airways ontzet werd, nadat ze een foto van een \"onbeschofte\" steward had genomen.

Lees meer...

Stewardessen door de jaren heen

1 februari 2011

In het Museum of Flight in Seattle loopt een bijzondere tentoonstelling. Style in the Aisle toont wat luchtvaartstewardessen door de jaren heen hebben moeten dragen.

Lees meer...

De ultieme horrorvlucht: turbulentie en voedselvergiftiging

1 februari 2011

Een vlucht van Virgin Australia van het Thaise Phuket naar Melbourne is ontaard in een vreselijke nachtmerrie.

Lees meer...

Vrouw op luchthaven betrapt met 44 iPhones onder jurk

30 januari 2011

Een Israëlische heeft geprobeerd om 44 exemplaren van de nieuwe iPhone 4 het land binnen te smokkelen. De vrouw had de toestellen onder haar jurk verstopt.

Lees meer...

Papieren vliegtuigje maakt foto\'s van de ruimte

16 november 2010

Britse ruimteliefhebbers zijn erin geslaagd om met een papieren vliegtuigje enkele knappe foto\'s van de ruimte te maken. Een camera schoot de beelden toen het vliegtuig naar de Aarde terugkeerde.

Lees meer...

Sportvliegtuig maakt noodlanding op drukke weg

16 november 2010

In Tsjechië heeft een sportvliegtuig gisteravond een noodlanding gemaakt op een drukke weg. Er vielen geen gewonden.

Lees meer...

Brussels Airport waarschuwt bomgrappenmakers

16 november 2010

Brussels Airport Company (BAC) waarschuwt grappenmakers die op de luchthaven \"bomgrappen\" willen aanbrengen.

Lees meer...

"Dronken" piloot net voor take-off in Schiphol met 200 passagiers uit cockpit gehaald.

15 september 2010

De Nederlandse politie heeft gisterenmiddag op Schiphol een 52-jarige piloot uit zijn cockpit gehaald omdat hij in strijd met de vooschriften alcohol had gebruikt. De man stond op het punt met 200 passagiers te vertrekken.

Lees meer...

Militair vliegtuig brengt zware Haitiaanse naar VS

15 juni 2010

Een zwaarlijvige vrouw uit Miami wordt met een militair vliegtuig van de Dominicaanse Republiek naar de VS gebracht.

Lees meer...

Dronken man werd aangetroffen in vliegtuigmotor

30 maart 2010

Een Airbus van Indian Airlines werd klaargemaakt voor vertrek op de luchthaven van New Delhi toen een dronken man werd aangetroffen in de vliegtuigmotor.

Lees meer...

Grote kans op verliezen van bagage

30 maart 2010

Vorig jaar zijn wereldwijd zo'n 25 miljoen koffers kwijtgeraakt op luchthavens. Het komt erop neer dat u 1,1 procent kans hebt dat ingecheckte bagage niet op de band verschijnt op uw bestemming.

Lees meer...

Passagier wil deur openen in volle vlucht

26 januari 2010

Een toestel van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft in Denver een onvoorziene tussenlanding gemaakt nadat een passagier tijdens de vlucht een cabinedeur wilde openen

Lees meer...

Kuifje veroorzaakt terreuralarm op luchthaven

26 januari 2010

De Britse komiek en journalist Dom Joly heeft voor opschudding gezorgd toen hij verkleed als stripfiguur Kuifje in Schots tenue met een nepdolk op het vliegtuig in Glasgow wilde stappen. Dat berichtten Britse media gisteren.

Lees meer...

Nieuwe borsten voor trouwe passagiers

26 november 2009

De Finse luchtvaartmaatschappij Finnair heeft een nieuwe strategie uitgestippeld om aan klantenbinding te doen. Wie 3,18 miljoen getrouwheidspunten verzamelt, heeft recht op een koppel nieuwe borsten.

Lees meer...

Computer bekijkt naaktbeelden op Schiphol

26 november 2009

Ook de Nederlandse luchthaven Schiphol wil de omstreden naaktscanners invoeren. Die zouden fouilleren overbodig maken, maar zetten passagiers wel volledig in hun blootje.

Lees meer...

Antwerps bedrijf biedt betaalbare privévluchten aan

26 november 2009

Een Antwerps bedrijf lanceert een formule waarmee vluchten met privéjets tegen een naar eigen zeggen betaalbaar tarief worden aangeboden.

Lees meer...

George Clooney wil ex uit vliegtuig zien springen

10 september 2009

George Clooney legt 13.500 euro op tafel om zijn ex tweemaal uit een vliegtuig te zien springen. Niet dat hij haar te pletter wil zien storten: met dat bedrag wil hij enkel maar haar goede kinderdoelen steunen.

Lees meer...

Nieuw spotje Pamela Anderson niet voor kinderen

10 september 2009

Luchthavens in de VS hebben een stout spotje van de dierenrechtenorganisatie Peta met Pamela Anderson in de hoofdrol, geweerd. Volgens een woordvoerder van Peta doen de luchthavens het om kinderen 'te beschermen'.

Lees meer...

Mexicaanse griep

30 juli 2009

Luchtvaartsector neemt geen extra maatregelen tegen Mexicaanse griep. Voorlopig voeren Belgische luchtvaartmaatschappijen geen specifieke procedures in om burgers met symptomen van de Mexicaanse griep af te raden om het vliegtuig te nemen.

Lees meer...

Boeing 737 verliest neuswiel

30 juli 2009

Een passagiersvliegtuig van de Australische maatschappij Virgin Blue heeft op de luchthaven van Melbourne een neuswiel verloren. Het toestel stond op het punt te vertrekken toen het mankement werd opgemerkt.

Lees meer...

Brussels Airport start met groene landingen

26 mei 2009

Op Brussels Airport wordt volgende week gestart met zogenaamde "groene landingen", een manier van landen waarbij vliegtuigen minder brandstof verbruiken, minder CO2 uitstoten en minder geluid produceren.

Lees meer...

Modelvliegtuig botst bijna met Boeing

28 april 2009

In het Australische Perth is een onderzoek gestart naar de makers van een online filmpje, die een modelvliegtuigje met een camera bijna lieten botsen met een grote Boeing 737-800.

Lees meer...

Piloot landt op verkeerde luchthaven met Boeing 737

28 april 2009

Een piloot van TAAG, de nationale luchtvaartmaatschappij van Angola, heeft een Boeing 737 aan de grond gezet op het verkeerde vliegveld.

Lees meer...

De meest vervuilende sterren ter wereld

3 februari 2009

Ze zijn wereldberoemd en stinkend rijk. Eigenlijk zouden ze een voorbeeld voor hun fans moeten zijn, maar in werkelijkheid hebben ze een ecologische voetafdruk waar we van duizelen.

Lees meer...

Dikke vrouw krijgt twee zitjes op vliegtuig... maar niet naast elkaar

3 februari 2009

Een 160 kilogram zware vrouw voelt zich gediscrimineerd omdat ze voor haar vlucht van het Australische Cairns naar Coolangatta twee zitjes moest betalen.

Lees meer...

Eerlijke vindster mag duizenden euro's houden

2 december 2008

Marisol Aguirre Een Peruaanse immigrante die bij het schoonmaken van een vliegtuig 16.000 euro vond en bij de politie inleverde, mag de buit houden.

Lees meer...

Londen overweegt luchthaven in Theems

1 oktober 2008

Burgemeester Boris Johnson van Londen heeft gisteravond bevestigd dat er plannen zijn om een luchthaven aan te leggen op een kunstmatig eiland in de monding van de rivier de Theems.

Lees meer...

Kate Moss wil eigen vliegtuig

29 augustus 2008

Kate Moss wil in stijl de wereld rondvliegen. Het model dat niet vies is van een lijntje coke, spaart voor haar eigen toestel. "Ik spaar voor mijn eigen vliegtuig en ik ga het de Kate Express noemen" aldus Moss.

Lees meer...

Vliegtuig voor ruimtetoeristen

29 juli 2008

De Britse miljardair Richard Branson en de Amerikaanse vliegtuigontwerper Burt Rutan hebben in de Californische Mojave-woestijn hun langverwachte vliegtuig voor commerciële ruimtevluchten voorgesteld.

Lees meer...

Piloot gewond na vlucht met zelfgemaakt vliegtuig

29 juli 2008

Een zelfgemaakt vliegtuigje is op het vliegveld van Lelystad bij de landing in de problemen geraakt. Het toestel schoof van een landingsbaan een korenveld in.

Lees meer...

Oostendse luchthaven krijgt rake klappen

15 juli 2008

De luchthaven van Oostende heeft tijdens de eerste zes maanden van 2008 38.552 ton vracht behandeld. Dat betekent een daling van 35,2 procent tegenover 2007, meldt De Lloyd.

Lees meer...

Geen films meer in vliegtuig door hoge brandstofprijzen

15 juli 2008

Het Amerikaanse US Airways gaat vanaf november de entertainmentsystemen in haar vliegtuigen op binnenlandse vluchten verwijderen. Het wil daarmee jaarlijks 10 miljoen dollar besparen op brandstof en andere kosten.

Lees meer...

Noodstop vliegtuig noopt Posh tot verkleedpartij

15 juli 2008

Victoria Beckham heeft maandag angstige momenten beleefd aan boord van een vliegtuig dat haar samen met haar 5- en 3 jarige zoons Romeo en Cru van Los Angeles naar Londen zou brengen.

Lees meer...

21 miljoen passagiers op Belgische luchthavens in 2007

6 juni 2008

De Belgische luchthavens waren in 2007 goed voor 21.022.642 passagiers. Dat is een stijging met 7,8 procent, zo blijkt uit cijfers van de FOD Economie. Het is het hoogste cijfer sinds 2001.

Lees meer...

Steward steekt vliegtuig in brand

21 mei 2008

Een 19-jarige steward wordt er in de VS van beschuldigd brand te hebben gesticht aan boord van een lijnvliegtuig. Als gevolg daarvan moest het toestel een noodlanding maken in Fargo, Noord-Dakota.

Lees meer...

Heathrow duurste luchthaven in Europa

21 mei 2008

Heathrow is de duurste luchthaven van Europa, maar Schiphol dreigt door de omstreden vliegtaks de tweede duurste luchthaven van Europa te worden.

Lees meer...

Kwaliteit gsm-verbinding in vliegtuig voorlopig ondermaats.

30 april 2008

Goed nieuws voor de tegenstanders van het gebruik van gsm-toestellen op vliegtuigen: passagiers die deelnemen aan de tests die Air France aan boord uitvoert zijn niet te spreken over de kwaliteit van de verbindingen.

Lees meer...

Telefoneren op het vliegtuig?

10 april 2008

Telefoneren of sms'en op het vliegtuig: het kan binnenkort in het hele Europese luchtruim mogelijk worden. De Europese Commissie presenteerde immers technische maatregelen die de weg vrijmaken voor de invoering van mobiele diensten op het vliegtuig.

Lees meer...

Eerste vliegtuig op waterstof

3 april 2008

De Amerikaanse vliegtuigconstructeur Boeing is erin geslaagd een vliegtuig op waterstof te laten vliegen. Volgens Boeing gaat het om "een primeur in de luchtvaartgeschiedenis".

Lees meer...

Gratis internet op luchthaven Rotterdam

3 april 2008

Vanaf dinsdag 1 april 2008 biedt Rotterdam Airport als eerste Nederlandse luchthaven vertrekkende passagiers kosteloos toegang tot internet. Via de T-Mobile HotSpot kunnen ze in de vertrekhal via hun eigen laptop inloggen.

Lees meer...

Muis haalt vliegtuig uit de lucht

29 februari 2008

Een ontsnapte muis heeft een vliegtuig doen landen in China. Een passagier had haar huisdier aan boord gesmokkeld. De dame viel in slaap en het beestje ontsnapte.

Lees meer...

Piloten slapen in cockpit

29 februari 2008

Twee Amerikaanse piloten van Go! Airlines, die boven de eilandengroep van Hawaï vlogen, vlogen hun doel straal voorbij. Alles wijst erop dat ze in de cockpit lagen te slapen.

Lees meer...

Airbus voorziet stijgende vraag voor meer en grotere vliegtuigen

11 februari 2008

De Europese vliegtuigconstructeur Airbus rekent voor de periode 2008-2026 op een wereldwijde vraag tot 24.300 vliegtuigen (passagiers en vracht) ter waarde van 2.800 miljard dollar. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

Lees meer...

Tekort aan technici op luchthaven Zaventem

11 februari 2008

Behalve Jetairfly heeft ook Brussels Airlines concrete plannen om op de luchthaven van Zaventem met een eigen onderhoudsdienst te beginnen voor hun vliegtuigen.

Lees meer...

Nieuwe terminal luchthaven Charleroi ingehuldigd

14 januari 2008

Prins Filip heeft vandaag officieel de nieuwe terminal van de luchthaven van Charleroi ingehuldigd. De nieuwe terminal wordt op 29 januari in gebruik genomen.

Lees meer...

Geen seks aan boord A380

5 november 2007

Het grootste passagiersvliegtuig ter wereld mag dan wel dubbelbedden hebben, erin vogelen mag absoluut niet.

Lees meer...

Personeel van Ryanair gaat uit de kleren

5 november 2007

"Fasten your seatbelts": personeel van Ryanair gaat uit de kleren. De leden van het cabinepersoneel van de lagekostenmaatschappij hebben zich van hun blootste kant laten zien en poseren op een naar verluidt "opwindende" kalender.

Lees meer...

Qatar Airways op aardgas?

5 november 2007

Qatar Airways wil als eerste luchtvaartmaatschappij op aardgas vliegen. De maatschappij bespreekt met Qatar Gas en Shell plannen om aardgas aan te wenden als brandstof voor de vliegtuigmotoren in de plaats van kerosine.

Lees meer...

Paniek op JFK-luchthaven

5 november 2007

Verstrooide man veroorzaakt paniek op JFK-luchthaven. Het internationale vliegveld JFK van New York is dinsdagmiddag ontruimd nadat een verstrooide passagier aan boord van zijn vliegtuig was gegaan zonder de veiligheidspoort te passeren.

Lees meer...

Airbus A380 maakt eerste commerciële vlucht.

15 oktober 2007

De veiling van zitjes aan boord van de eerste commerciële vlucht van de nieuwe Airbus A380 heeft al meer dan 934.000 euro opgebracht, meldt Singapore Airlines donderdag.

Lees meer...

Airbus A380

15 oktober 2007

Vliegtuigbouwer Airbus levert maandag in het Franse Toulouse het eerste exemplaar van de A380, het grootste vliegtuig in de geschiedenis van de luchtvaart.

Lees meer...

Bevalling aan boord

15 oktober 2007

Vannacht is er een baby geboren aan boord van een vliegtuig van Brussels Airlines dat van Kinshasa naar Brussel vloog. Toevallig waren twee artsen aan boord die samen met de bemanning alles in goede banen konden leiden.

Lees meer...

Driehonderd bezwaarschriften Oostendse luchthaven

25 september 2007

Driehonderd bezwaarschriften voor Oostendse luchthaven De actiegroep Wiloo wordt straks om 17 uur verwacht bij de Oostendse burgemeester Jean Vandecasteele. Ze zullen 300 bezwaarschriften van de onmiddellijke omwonenden van de luchthaven afgeven.

Lees meer...

Recordzomer voor Brussels Airport

25 september 2007

Juli en augustus waren absolute recordmaanden voor de luchthaven van Zaventem. Maar liefst 3,7 miljoen passagiers reisden via de luchthaven, dat zijn er zeven procent meer dan vorig jaar in deze maanden.

Lees meer...

Brussels Airlines en Hewa Bora werken samen

12 september 2007

De luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft met zijn Congolese sectorgenoot Hewa Bora Airways een samenwerkingsakkoord afgesloten, waardoor die laatste een aantal zetels op de vluchten van BA naar Kinshasa mag verkopen.

Lees meer...

Luchthaven Charleroi wil gewicht Ryanair verminderen

12 september 2007

De luchthaven van Charleroi wil het gewicht van de lagekostenmaatschappij Ryanair verminderen in zijn zakencijfer. Nu is dat 86 procent, in 2008 mag dat nog 80 procent zijn.

Lees meer...

EP wil beperking vloeistoffen op vliegtuigen herzien

8 september 2007

Het Europese Parlement heeft de Europese Commissie woensdag opgeroepen om de beperkingen op het meenemen van vloeistoffen aan boord van vliegtuigen te herzien.

Lees meer...

Luchthaven Charleroi kent recordzomer

4 september 2007

De luchthaven van Charleroi (BSCA) heeft tijdens de maanden juli en augustus elf procent meer passagiers verwerkt dan in dezelfde periode vorig jaar. "Een recordzomer", aldus de directie van de luchthaven in een persbericht.

Lees meer...

Nieuwe luchtvrachtmaatschappij in wording?

1 september 2007

Lufthansa wil samen met DHL, een dochter van Deutsche Post, een luchtvaartmaatschappij voor vrachtvervoer oprichten. De aanvraag werd bij de Duitse concurrentieautoriteiten ingediend, blijkt uit overheidsgegevens die vandaag op het internet werden gezet.

Lees meer...

Staat houdt belang van 30 procent in luchthaven Zaventem

30 augustus 2007

De verhoging door Macquarie Airports (MAp) van zijn belang in Brussels Airport is een interne verschuiving binnen het belang van het consortium rond MAp in de luchthaven van Zaventem.

Lees meer...

Privégeld voor spoortunnel onder luchthaven

28 augustus 2007

De privépartner om de spoortunnel onder de belangrijkste startbaan van Brussels Airport te bekostigen, is gevonden. De spoortunnel maakt deel uit van het zogenaamde Diaboloproject dat moet zorgen voor de ontsluiting van onze nationale luchthaven.

Lees meer...

Russische luchtvaartindustrie herleeft

27 augustus 2007

Vliegshow levert Russische luchtvaartindustrie miljarden op. Met de internationale vliegshow van afgelopen week hebben Russische vliegtuigbouwers naar eigen zeggen voor ruim 2 miljard euro aan contracten binnengehaald.

Lees meer...

Lancering website groot succes

18 augustus 2007

Deze website staat sinds donderdag 16 augustus 2007 online. De start kunnen we alvast een groot succes noemen, op de eerste 2 dagen kreeg deze website reeds 350 bezoekers.

Lees meer...

Luchthavenvervoer.be is gelanceerd.

16 augustus 2007

2 jaar na de aankoop van de domeinnaam www.luchthavenvervoer.be, is de website klaar, u ziet nu het resultaat. Via deze website willen wij een overzicht bieden van bedrijven die luchthavenvervoer organiseren.

Lees meer...

Duizenden koffers verspreid over luchthaven Fiumicino

13 augustus 2007

ROME - De Italiaanse luchthavenautoriteiten, ENAC hebben maandag een onderzoek geopend naar de chaos die is ontstaan op de luchthaven Fiumicino in Rome om te achterhalen wat aan de basis ligt van de bagageproblemen van de voorbije dagen.

Lees meer...

Nieuwe EU-beveiligingsregels voor vloeistoffen aan boord

7 augustus 2007

Om u tegen de nieuwe dreiging van vloeibare explosieven te beschermen, heeft de Europese Unie (EU) nieuwe beveiligingsregels opgelegd. Die leggen beperkingen op inzake de hoeveelheid vloeistoffen die u mag meenemen voorbij de controlepunten.

Lees meer...

Intergom Airport Caddy

7 augustus 2007

Intergom Airport Caddy biedt op de luchthaven van Brussel en namens The Brussels Airport Company assistentie aan passagiers met beperkte mobiliteit. Dit zijn passagiers die zich moeilijk of niet zelfstandig over de luchthaven kunnen verplaatsen.

Lees meer...

Eerste vakantiedag was topdag op luchthaven Zaventem

7 augustus 2007

In en rond Zaventem is het vrijdagochtend 29 juni 2007 bijzonder druk als gevolg van de eerste vakantie-uittocht. Echte problemen zijn er nog niet, zo meldt de verkeersdispatching van de federale politie.

Lees meer...