Vermijd jij ook de middelste stoel in het vliegtuig?

Vliegen, de éne houdt ervan terwijl de andere er erg tegenop ziet. Maar één ding is zeker, niemand wil in het midden zitten. Wat maakt die middelste stoel nu zo vervelend en wat kan je eraan doen?

De vloek van de middelste stoel 

Wie op de middelste stoel terechtkomt, krijgt meteen een lawina aan nadelen over zich heen. Zo moet je er altijd rechststaan voor de mensen naast jou en moet je zelf ook aan je buurman vragen plaats te maken als jij even naar het toilet wil. Daarnaast heb je geen leuk uitzicht uit het raam en moet je ook je armleuningen delen. Als je dan ook nog eens aan beide kanten een luidruchtige medepassagier hebt die te aanwezig is, dan ben je wel helemaal gezien.

Herzien van de mogelijkheden 

Vliegmaatschappijen zijn zich daarvan bewust en zijn ook al even aan het zoeken naar oplossing hiervoor. Daarom trachten sommige maatschappijen de middelste stoel dan ook aantrekkelijker te maken. Met nieuwe ontwerpen maken ze de zitplaatsen ruimer en worden de zitjes in een V-vorm geplaatst in plaats van allemaal horizontaal naast elkaar. Het volledig schrappen van de middelste stoel vormt echter nog een heikelpunt gezien deze setting nog steeds meest voordelig is, zowel uit economisch als ecologisch standpunt.

Vlieg jij er ook zo in? 

Hou jij echt niet van een plekje in de middelste stoel? Dan kan je hier wel vooraf rekening mee houden bij je boeking. Bovendien kan je bij veel maatschappijen tegen betaling een vaste zitplaats kiezen. Om de zin in de middelste stoel toch wat verder aan te wakkeren, zijn er ook vliegtuigmaatschappijen die prijzen verloten aan passagiers die het middelste stoeltje gebruiken. Het aangename aan het nuttige koppelen dus. En wie weet, val jij dus wel in de prijzen! Ook al meer zin in die middelste stoel?