Laat het boardingproces geen uren duren

Wanneer je op reis gaat met het vliegtuig dien je steeds tijdig in de luchthaven aanwezig te zijn zodat je op tijd ingecheckt en door de controlediensten bent. Maar hoe vroeg ben je nu best in de luchthaven. Wij zochten het voor je uit.

Hoelang duurt het boardingproces? 

Het boarden in een vliegtuig vraagt standaard wel wat tijd. En je vlucht missen, dat kan niet de bedoeling zijn. Reistijd met mogelijke files onderweg, controles en soms nog een flink stuk stappen naar de goede gate en voor je het weet is er een uur voorbij. Het is dus goed om er tijdig bij te zijn, maar overdrijven hoeft natuurlijk ook niet. Gemiddeld is twee uur vooraf inchecken een goede richtlijn. Dat geldt ook als je enkel handbagage hebt.

Kom mooi op tijd, dat is de boodschap 

Maar ook te vroeg in de vertrekhal gaan staan, wordt dus niet aangeraden. Dat heeft ook geen zin want meestal is de incheckbalie dan nog niet open en sta je dus onnodig lang te wachten. En als meer mensen dat doen, dan wordt het er alleen maar onnodig drukker. Als iedereen zich mooi aan de tijdschema's houdt, hoeft niemand z'n vlucht te missen. Check daarom vooraf nog even de actuele verkeerssituatie voordat je van huis vertrekt.

Theorie of praktijk? 

Volgens sommige theorieën zou dit hele proces wel wat sneller kunnen verlopen. Zo is er bijvoorbeeld een methode waarbij het boardingproces start met passagiers met kinderen, vervolgens zouden de passagiers met zitje aan het raam mogen plaatsnemen, waarna als laatste de passagiers die langs het gangpad zitten aan de beurt zijn. Of deze theorieën ook werken en haalbaar zijn, dat is natuurlijk een andere vraag.

Bruikbare tip 

Wil je dat je vlucht absoluut geen vertragingen oploopt, dan kan het een tip zijn om vooral te kiezen voor vroege vluchten. Dit omdat hoe later op de dag, hoe groter de kans zou zijn op vertragingen. Een gewaarschuwd man is er twee waard.