Geniet van een zomerse vakantie in putje winter

Ook nood aan een beetje zon in de winter? We kunnen het zeker begrijpen! Maar waar vliegen we dan best heen? Wij lichten alvast een tipje van de sluier met enkele heerlijke warme en vooral zonnige winterbestemmingen. Zo geniet jij ook midden in de winter volop van de zomerzon.

Europese zonnebestemmingen

Zoek je het liefst niet te ver, dan kan je ook in Europa heerlijk genieten van die deugddoende zonnestralen. Spanje staat hierbij met grote voorsprong op nummer één. De Canarische Eilanden bieden aangename temperaturen rond de 20 graden, wat een actieve vakantie nog mogelijk maakt. Zowel Gran Canaria, als Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura bieden zon, maar ook vulkanische natuur, prachtige stranden en overheerlijke Spaanse gerechten. Verder is ook Portugal met rond de 15 graden nog een aangename winterbestemming. Bezoek er bijvoorbeeld het prachtige natuurgebied van Madeira of geniet van de zon aan de Algarve met een idyllische wandeling langsheen de rotskust. Ook Malta mag niet aan het lijstje ontbreken met een gemiddelde van 17 graden. Bovendien wordt kerst er heel uitbundig gevierd op dit gezellige eilandje. In diezelfde lijn ligt Cyprus, die het rijtje mooi afmaakt als veelzijdig vakantieoord.

Zomerse wanderlust ten top

Mag het voor jou toch wel wat verder zijn, dan is er keuze ten over. Zakken we wat verder naar beneden dan weet Kaapverdië vast te verleiden met temperaturen rond de 25 graden. Trekken we in dezelfde lijn nog wat verder door, dan gaat Kaapstad vast met de prijzen lopen met maar liefst 30 graden met gemak. Gaan we richting Oosten richting Azië dan is Myanmar de absolute koploper voor wie houdt van makkelijk 33 graden en eindeloze groene natuur. Maar ook hier kan je opnieuw van aangename temperaturen genieten als je verder naar beneden gaat. Kerst vieren bij 25 graden met een kerstmuts op het strand van Australië heeft ook wel wat. Gaan we richting Westen richting Amerika dan springt El Salvador er uit met ook een meer dan warme 30 graden. Wie ook in dit continent de thermostaat toch nog liever enkele graden hoger draait, zal zeker genieten in Paraguay, waar de tropische regenwouden je tegemoetkomen. Dat wordt heerlijk bakken en braden, en zo laten we die koude barre winter zo aan ons voorbij vliegen!