Wat neem je zeker mee op reis?

Ga je op reis dan wordt het inpakken van de koffers vaak als het meest stresserende deel ervaren. Je wil tenslotte goed op reis vertrekken. Daarom kan het handig zijn te werken met een checklist vooraf, zo vergeet je niks in te pakken. Heb jij dus ook schrik om wat te vergeten? Stel dan ruim vooraf je checklistje op en ga alvast alle nodige spullen halen die je zeker wil mee hebben.

Check de checklist!

Door tijdig aan de slag te gaan met een goede checklist kan jij georganiseerd aan de slag en kan jij met een gerust gevoel op reis vertrekken. Sommige zaken mag je namelijk echt zeker niet vergeten in je reiskoffer, we lijsten de belangrijkste alvast even op zodat jij deze als hulp kan gebruiken bij het inpakken. Zonder paspoorten, visum en vliegtickets kom je vast niet ver. In een handig documententasje hou je alles mooi bij elkaar. Maar ook geld is nodig, evenals eventuele vaccinatiebewijzen. Maar ook een reisverzekering mag je niet vergeten, evenals een reisschema met je hoteladressen kan heel handig zijn. Als je daarnaast ook een taaltool bij de hand hebt, ben je helemaal vertrokken.

Kies je outfit aangepast aan je reis

Gezien men meestal voor meerdere dagen op reis gaat, mag je ook je kleding niet vergeten. Welke kleding je precies met je meeneemt, dat is natuurlijk afhankelijk van je bestemming. Zoek je warmere oorden op, vergeet dan zeker je zwemoutfit en een paar slippers niet. Wordt het net een winterse bestemming, dan mogen warme truien en sokken niet ontbreken, en neem je uiteraard ook een goede jas mee. Zorg er dus voor dat je je bagage hebt afgestemd op je reisbestemming en type reis.

Vergeet geen belangrijke must-haves

Handige accessoires om mee te hebben, kunnen zijn een zonnebril, zonnecrème, een pet, een kleiner rugzakje en een paraplu. Ook opladers voor je vele digitale apparaten en handige uniforme wereldstekkers en batterijen zijn een absolute must. Verder kan ook een zaklapje, een nekkussentje, een basic ehbo-tasje en een toilettas niet ontbreken. Ook zakdoekjes, kauwgom, vliegpilletjes, handgel en een mondkapje zijn fijn om bij te hebben.

Hou ook rekening met de vliegregels voor je bagage

Daarnaast kan je niet altijd alles zomaar meenemen in je bagage en dien je ook rekening te houden met het bagagegewicht. Hiervoor zijn er verschillende regels van toepassing die bovendien kunnen verschillen per vliegmaatschappij en land. Kijk dit alles dus goed vooraf na alvorens te starten met pakken.