Wat je best wel en niet doet aan boord van een vliegtuig

Heb jij ook een vliegreis op het programma staan? Dan zijn er zo wel enkele zaken en regels waar je maar beter rekening kan mee houden aan boord van het vliegtuig. Goede raad, volg deze regels, ze zijn er om het voor elke passagier beter en veiliger te maken.

Zet je telefoon op vliegtuigstand

Het vliegpersoneel zal je steeds vragen je mobieltje op vliegtuigmodus te zetten. Dit omdat deze anders de belangrijke communicatie van piloten kan verstoren. Hou jij het graag veilig, zet dan ook snel je mobieltje in de juiste modus, uit respect voor de piloten en de andere passagiers. Maar er is ook goed nieuws hierover, want luchtvaartmaatschappijen kunnen nu ook de nieuwste 5G-technologie op hun vliegtuigen installeren en die maakt het mogelijk voor passagiers om toch hun smartphones en andere geconnecteerde apparaten te blijven gebruiken. Perfect dus voor wie zijn mobieltje echt niet kan missen.

Volg steeds de geldende vliegregels

Volg ook de regels bij het boarden goed op. Laat je computer dus uit en opgeborgen bij het opstijgen en landen. En wacht geduldig tot na het boarden voor het vragen naar een glaasje water. De stewards komen zeker ook even tot bij jou langs om te vragen naar jouw wensen. En een geduldige en beleefde passagier krijgt bovendien vaak meer gedaan. Volg ook goed de veiligheidsvoorschriften die worden meegedeeld voor het opstijgen. Hierbij kan het nooit kwaad om even na te kijken of bij jou alles goed werkt en of jouw stoel ook voorzien is van de nodige reddingsvest.

Let op de eetmogelijkheden aan boord

Moet je medicijnen nemen? Zorg er dan voor dat je deze nooit combineert met alcohol. Bovendien is het sowieso aangewezen om je alcoholgebruik aan boord te beperken. Alcohol en cafeïne kennen namelijk een versterkende werking aan boord van het vliegtuig. Heb je bepaalde voedingsallergieën of volg je een dieet, geef deze dan ruim vooraf door zodat men hier rekening kan mee houden. Maar stel ook je verwachtingspatroon bij, de eetmogelijkheden aan boord van een vliegtuig zijn beperkt. Het blijft een vliegtuig en geen sterrenrestaurant, hou hier dus rekening mee.

Hou het een beetje proper graag

Een van de minst propere zaken aan boord van een vliegtuig zijn de klaptafeltjes. Hou daar dus rekening mee met wat je aan het tafeltje doet en hou het er zelf ook proper. Ook blote voeten worden afgeraden en al zeker wanneer je gaat rondlopen. Als iedereen een beetje rekening houdt met elkaar, blijft het voor iedereen aangenaam reizen. Rekening houdend met deze regeltjes, wordt het vast een leuke vlucht!