Lekker smullen in de lucht?

Jawel, het kan, ondanks de luchtvaart op dit gebied een andere reputatie heeft. Als je maar rekening houdt met enkele tips, dan kom je vast al een heel eind.

Help, ik ben mijn smaak kwijt!

Boek je een langere vlucht, dan hoort er ook vaak een vliegtuigmaaltijd bij. Helaas wordt deze vaak als niet zo lekker ervaren. Echter komt dat niet zo zeer door de bereiding, maar wel doordat je smaak in het vliegtuig verandert. Zo zal je minder smaken goed kunnen proeven als je in de lucht hangt, door zowel de hoogte als de cabinedruk in het vliegtuig. Vooral zout en zoet smaken we minder uitgesproken. Maar wat kan je daaraan doen?

Bestel slim en vermijd een kater

Natuurlijk kan je je eten van meer zout of suiker gaan voorzien. Zo zal het lekkerder smaken, maar of dit dan ook gezond is, is natuurlijk maar de vraag. Daarom raden we aan hier rekening mee te houden bij de keuzes die je maakt en vooral voor smaken te gaan die je wel goed kan blijven proeven. Kies dus eerder voor zure smaken of pittige smaken die niet zo aan smaak verliezen. Ook unami smaken zijn een aanrader en zit onder meer in tomaten, oude kaas, paddenstoelen, vissoorten, uien en look. Een absolute topper aan boord is dan ook tomatensoep of een lekkere bloody mary, die een combinatie van al deze smaken biedt. Dat wordt eentje om naar uit te kijken bij je volgende lange vlucht. Let wel, alcohol kan je toch beter vermijden want de werking ervan is door het grote luchtdrukverschil maar liefst drie keer zo sterk dan aan land. Kwestie van een stevige kater te vermijden en nog fris aan je reis te kunnen beginnen.