Op zoek naar de beste vliegdeals? Wij helpen je een handje op weg.

Vliegen is doorheen de jaren een pak toegankelijker geworden zodat iedereen wel een leuke vliegvakantie boeken kan. En hoe goedkoper je kan vliegen, hoe interessanter voor je portemonnee en hoe meer je nog overhoudt om ter plaatse leuke dingen te doen. Daarom geven we je graag enkele tips om steeds zo goedkoop mogelijk te vliegen. Hoe en wanneer zijn hierbij de belangrijkste peilers.

Hoe vliegtickets boeken?

Hierbij is het in de eerste plaats belangrijk te weten dat de meeste boekingsites je gegevens bijhouden via cookies en zo makkelijk de prijs kunnen verhogen per keer je de website bezoekt. Zorg er daarom voor dat je steeds via incognitovenster zoekt en je bij het uiteindelijke boeken bij voorkeur surft vanaf een ander IP-adres, zodat de boekingsites je zo niet kunnen herkennen.

Wanneer vliegtickets boeken?

Maar ook het tijdstip van het boeken kan bepalend zijn. Zo lijken last minute deals vaak meest interessant te zijn, maar is gebleken dat de goedkoopste vliegtickets geboekt worden ongeveer 55 dagen voor vertrek. Daarnaast blijken heel vroege vlieguren en heel late vlieguren minst populair te zijn, waardoor je vliegtickets dus wel wat goedkoper kunnen uitvallen als je voor een vlucht van voor 7 uur ’s morgens of na 21 uur ’s avonds boekt. Maar naast het tijdstip kunnen ook de dagen verschillen. Zo zijn de maandagen en vrijdagen, samen met weekenddagen het meest gegeerd. Wil jij dus een goedkoper vliegticket, kies dan voor een vlucht op woensdag. Zo kan jij een mooie extra cent uitsparen om te spenderen op je reis. Welke goede vliegdeal weet jij te scoren?