Zomerse bestemmingen in de winter richting westen

En voor je het weet, zitten we weer midden in die donkere winterperiode. Zoek jij dan ook liever even de warme droge oorden op, spring dan even met ons mee het vliegtuig op. We geven je alvast graag enkele tips om te genieten van de westerse zon richting El Salvador en Paraguay. Kom er samen met ons de warmste plaatsjes ontdekken om te genieten van een deugddoende verwarmende winter.

Een verwarmende tocht door Noord-Amerika

Feesten in de sunshine state Florida

Zoek je zomerse temperaturen in de winter, dan is Florida vast een feest voor jou. Ga je er heen in de bij ons kille wintermaanden, kan je daar genieten van de meest aangenaam warme temperaturen. Je hebt er meteen een typisch Amerikaans vakantiegevoel wanneer je je door de hippe en residentiële wijken van Miami begeeft. Je voelt er je meteen welkom in deze warme zwoele stad.

Chillen op het swingende Cuba

Niet veel verder vind je Cuba waar je het hele jaar door kan genieten van mooi en aangenaam weer. Ook hier vind je ontelbare stranden en playas vol prachtige palmbomen. Het is er heerlijk relaxen, maar kan er ook bijzondere architectuur spotten. Uiteraard breng je er ook een bezoekje aan de hoofdstad Havana en ontdekt er alles over de Cubaanse sigaren, een echt gegeerd exportproduct waar het land zo bekend voor is. Ook de omliggende eilanden zijn een bezoekje waard.

Watersporten op de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek biedt het allemaal, gaande van toeristische steden tot tropische natuur. Met haar heerlijke temperaturen en warme water is het de gedroomde plaats om te genieten van talrijke watersporten. Heb je wel sin een tropische wintervakantie op prachtige witte bounty stranden, dan is dit één van de meest populaire bestemmingen.

Zon, strand en zee op Martinique

Het paradijselijke Martinique hoort tot de Kleine Antillen en biedt de mooist droomstranden aan, mooi afgewisseld met de groene landschappen van het regenwoud. En ook dit eiland is uiteraard een gedroomde locatie voor surfers waar zij zich volop kunnen uitlaten op de rollende golven van de Caraïbische Zee.

Ontdek het fotogenieke Mexico

Hou je van feesten of mooie foto’s maken, dan heeft Mexico je veel moois te bieden. Slapen in knusse posada’s, eten van tortilla’s en dringen van tequila’s. Spreekt het jou wel aan? Dan zal je vast je hartje ophalen in het feeërieke Mexico. Dat het een fantastische ervaring wordt, is gegarandeerd. Ga er genieten van een welverdiende zonnige vakantie midden in de winter.

Beleef de hartelijke sfeer van Barbados

Gaan we nog wat verder naar beneden, kom je het bijzondere eiland Barbados tegen. Het hoort tot de eilanden van de Kleine Antillen en wordt ook wel Litlle England of Bimshire genoemd. Duikers en surfers kunnen er zich volledig laten gaan. De temperaturen zijn er ook werkelijk fantastisch, al moet je er soms wel eens een moesonbuitje bijnemen.

Een tropische reis naar Centraal-Amerika

Rondreizen op het authentieke El Salvador

Eén van de mooiste landen van Centraal-Amerika moet wel El Salvador zijn. Je kan er zowel genieten van prachtige witte parelstranden, als idyllische berglandschappen en de mooiste watervallen. Verder trakteert het land jou op tropische regenwouden en vulkanen, je waant er je echt in een andere wereld. Met haar ongerepte natuur en kleurrijke cultuur weet het vast een plek in je hart te veroveren.

Rondtrekken door het zuiders warme Zuid-Amerika

Feesten op het bruisende Brazilië

Ga je richting Brazilië, breng dan zeker een bezoek aan de metropool Rio de Janeiro en aan het weelderige Florianopolis. De lange zandstranden zijn er de perfecte plaats om weg te dromen, de heerlijke temperaturen helpen hierbij natuurlijk ook een handje.

Tradities troef op Bolivia

Hou je authenticiteit, dan zal Bolivia zeker aan de wensen voldoen. Je wordt er getrakteerd op een flinke portie natuur, cultuur en eeuwenoude tradities. Je vindt de mensen er nog in traditionele klederdracht en ook op gebied van eten kan je je er laten verrassen door de lokale streekspecialiteiten. Je kan er je vergapen aan de fenomenale zoutvlaktes van Uyuni en aan het populaire Titicacameer.

De mooiste bezienswaardigheden in Paraguay

Ook Paraguay weet je vooral te charmeren met haar eigen karakter. Het landschap dat er grotendeels bestaat uit savannes en moeraslandschappen, evenals tropische regenwouden zal niet gauw gaan vervelen. De lokale keuken brengt je ook een verscheidenheid aan traditionele gerechten zoals de ongeëvenaarde vissoep Pira Caldo.

Op autorondreis door het betoverende Argentinië

Helemaal in de staart van Zuid-Amerika ligt Argentinië met haar hoofdstad Buenos Aires. Breng er zeker een bezoekje aan de Salinas Grandes zoutvlaktes en de wonderlijke Iguazu watervallen. Het is ook de perfecte locatie voor een prachtige autorondreis waar je volop de uitgestrekte landschappen kan bewonderen.