Kan het kwaad om veel te vliegen?

Wanneer je op reis gaat met het vliegtuig kan je algauw enkele vervelende ongemakken ervaren. Zo kan je minder goed slapen op het vliegtuig en is je smaakvermogen ook direct wat minder. Maar er zijn nog wel zo van die kleine kwaaltjes die je kan ervaren.

Zo kan je wel eens last krijgen van een opgeblazen gevoel. Dat komt omdat de luchtdruk lager wordt hoe hoger je vliegt en dat kan zorgen voor het uitzetten van gas in de darmen. Ook krijg je een dorstig gevoel door de lage luchtvochtigheid. En dat kan er dan weer voor zorgen dat je je minder goed kan concentreren en meer vermoeid wordt. Zelfs op je spieren kan dit zijn effect hebben en dus zorgen voor spierstijfheid. Doordat ook de lucht in de cabine steeds opnieuw gecirculeerd wordt, word je meer blootgesteld aan verschillende rondzwevende bacteriën, waardoor je ook sneller een verkoudheid kan opvangen. En mensen die al ziek zijn, kunnen deze ziekte als zwaarder ervaren. Best enkel vliegen als je niet ziek bent dus.

Bij vliegen hoort ook vaak het lange stilzitten, waardoor je spieren stijf kunnen gaan aanvoelen. Daarnaast kan ook je biologische klok in de war geraken. Dat kan zorgen voor een jetlag of alleen al een jetlag gevoel. En al zeker wanneer je meerdere tijdzones door moet, kan je hiervan al snel gevolgen ervaren. Gelukkig is er ook goed nieuws! Zo kan je dus rekening houden met al deze zaken en zo deze kleine ongemakken meteen beperken. Zorg er daarom voor dat je vooraf wat aan je conditie werkt zodat jij je in top voelt, drink vooraf voldoende water en stem slaappatroon af op je vlucht. Zo krijgen die kleine ongemakken weinig kans en kan jij helemaal van jouw reisje genieten.