10 tips bij een lange vlucht

Je houdt van vliegreizen of niet, maar als je droomt van een verre bestemming dan horen langere vluchten er nu éénmaal bij. Hoelang je vlucht zal duren, hangt zowel af van de af te leggen afstand, als van welke weg het vliegtuig zal vliegen. Maar heb je nu éénmaal een lange vlucht voor de boeg, dan zijn er gelukkig wel enkele trucjes om je trip zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

  • Vergelijk luchtvaartmaatschappijen

Door te kiezen voor een betere luchtvaarmaatschappij, kan je nu veelal rekenen op meer comfort, betere maaltijden en goede service. Het kan dus wel lonen hier de nodige aandacht aan te besteden.

  • Boek een plaatsje dat best bij je past

Wil je graag een dutje kunnen doen, kies dan voor een plaatsje aan het raam. Moet je vaak naar het toilet, boek dan een plaatsje langs het gangpad. Is wat extra beenruimte wel welkom voor jou, kies dan voor een plaatsje in de buurt van de nooduitgang.

  • Investeer in goede oordoppen

Hou jij van de rust en stilte, of wil je gewoon graag een goede dut kunnen doen op het vliegtuig, dan is een investering in een goed paar oordoppen een aanrader voor jou. Zo heb jij geen last meer van geroezemoes of huilende baby’s. Ook een goede noise-canceling koptelefoon kan dan soelaas bieden.

  • Breng je eigen nekkussen mee

Na een lange vlucht waarop je nu en dan wat indommelt, is de kans op een stijve nek vrij groot. Door je eigen ondersteunende nekkussen mee te brengen, kan je dit probleem makkelijk omzeilen. Aangevuld met een slaapmasker en oortjes kan je alle storende omgevingsfactoren uitsluiten en genieten van een deugddoende nachtrust.

  • Kleed je in laagjes

Trek warme kledij aan zodat je het niet koud hebt in het vliegtuig. Zorg vooral ook voor comfortabele kleding die echt goed zit, zo maak je de vlucht alvast wat leuker. Door te kiezen voor laagjes, wordt het heel makkelijk om je steeds aan te passen aan de temperaturen, ook na de landing.

  • Draag steunkousen

Door lang in een drukkcabine te zitten, kunnen je benen opzwellen. Steunkousen bieden hier de nodige hulp. Ze stimuleren ook een betere bloedcirculatie. Twee maal win win dus.

  • Blijf bewegen

Langdurig stilzitten is neefast voor de bloedsomloop. Maak daarom nu en dan een wandelingetje, ga eens naar het toilet of doe enkele stretchoefeningen vanop je stoel. Zorg ervoor dat je elke 2 uur even de benen strekt.

  • Zorg voor een goede hydratatie

Blijf zeker ook voldoende drinken zodat je niet uirgedroogd geraakt tijdens de vlucht. Maar laat hierbij cafeïne en alcohol zoveel mogelijk staan. Door voldoende water te drinken zorg je ervoor dat de gevolgen van een jetlag verkleind worden. Ook vochtige doekjes om je huid te verzorgen, mogen nooit ontbreken. Zo kan je jezelf heel snel even opfrissen, wat toch ook wel heel fijn is.

  • Sla een praatje

Bij een lange vlucht zit je ook geruime tijd naast je buurman. Dan kan je even goed even kennismaken en een praatje slaan. Je kan er de meest interessante gesprekken hebben en handige tips met elkaar uitwisselen bij lange vluchten. Maar ook de stewards zijn vaak in voor een gesprek en zullen je met plezier verder helpen met bruikbare tips en trucjes.

  • Zorg voor entertainment

Door te zorgen voor je favoriete entertainment ben je zo afgeleid van die lange saaie vlucht. Heb je dus een must-see movie op je lijstje staan of nog enkele stukken van je favoriete serie in te halen, dan is het nu vast het ideale moment om die uit te kijken. Ook een goed boek dat je helemaal meeneemt in de spannende verhaallijn of een heerlijke playlist kan wonderen doen. Zo ben jij helemaal voorbereid op die lange vlucht. Wedden dat je zo in geen tijd op je bestemming bent?