Flexibel reizen de toekomst?

Het virus COVID-19 heeft veel plannen in de war gestuurd, waardoor ook reizen geen evidentie meer was. Zowel reizigers als de hele reissector werden hierbij uitgedaagd om hier mee om te gaan. En zo ontstond de nieuwe formule van flexibel reizen. Maar wat houdt deze nu in en wat mag je verwachten?

Omdat de crisis heel wat onzekerheden met zich meebrengt, alsook last minute veranderingen, komen flexibele boekingen helemaal in de lift te zitten. Door te kiezen voor flexibele vluchten en flexibele horeca boekingen, zijn je boekingen op elk moment nog aanpasbaar en veelal ook nog annuleerbaar. Deze nieuwe reizigersformule maakt het mogelijk om ook in deze tijden nog met een gerust hart te boeken. Met deze flexibele wijzigingsmogelijkheden, kan op een creatieve manier ingespeeld worden op de vele onzekerheden van deze pandemie.

Echter om dit mogelijk te maken hebben vele luchtvaartmaatschappijen, hotels, restaurants en autoverhuurzaken hun boekingsvoorwaarden wel grondig moeten wijzigen. Op hun websites kan je nu daarom veelal kiezen voor flexibele tickets en flexibele boekingen, zodat jij alsnog de reis van je dromen kan boeken. Met deze formule breng je nadien nog eenvoudig wijzigingen aan bij je boeking, en dat vooral ook geheel kosteloos. Zo kunnen we ook in coronatijden toch nog reizen boeken wanneer de regelgeving en omstandigheden het even toelaten. En waar gaat jouw volgende bestemming naar toe?