Stay calm, don’t panic!

Wanneer je wel vaker vliegt, kan het al eens gebeuren dat het gordellichtje aangaat en je de melding rond turbulentie hoort. En wanneer een vlucht niet helemaal vlot verloopt, durven sommige reizigers dan nogal eens in paniek geraken. Maar laat dat toch maar achterwege, want het is niet alleen totaal niet nodig maar bovendien ook hinderlijk. Gelukkig weten de stewards raad!

De trucjes van de crew

Paniek is nooit bevorderlijk voor een situatie. Gelukkig is het cabinepersoneel er goed op getraind om de rust aan boord de bewaren aan de hand van enkele trucjes. In eerte instantie trachten de stewards om zo lang mogelijk zichtbaar aanwezig te blijven onder de passagiers. Zo blijven ze contact houden en kunnen ze gerustgesteld en geïnformeerd worden. Ook wordt dan nogal eens rondgaan met drankjes, wat een goede afleiding kan brengen. Met deze trucjes weet het vliegtuigpersoneel veelal de rust te bewaren en gelukkig zelfs de meest angstige passagiers bedaren.

Slimme tips voor jezelf

Heb je toch met enige vliegangst te kampen, weet dan dat die veelal ongegrond is en dat procentueel gezien dit één van de veiligste verplaatsingsmogelijkheden vormt. Bovendien is een vliegtuig er helemaal op voorzien om turbulentie goed op te vangen. Het vliegtuig zal dus niet neerstorten door turbulentie en piloten zijn er ook perfect op getraind om correct te handelen wanneer ze in turbulentie terechtkomen. Paniek is dus totaal niet nodig en ook al niet bevorderlijk voor de sfeer. Zorg daarom goed voor je eigen innerlijke rust. Probeer dus niet mee te gaan in de paniek, blijf vooral rustig ademen, praat over je angst en focus op elke mogelijke afleiding. So keep calm and relax!