Eilandhoppen langsheen zonnige bestemmingen

Hou je wel van de Europese zon, maar mag het net een beetje anders of net dat stukje verder zijn. Dan zijn er heel wat Europese eilandjes te bezoeken en ontdekken. Tijd om op verkenning te gaan en volop te gaan eilandhoppen.

Het Franse eiland Réunion

Iedereen kent wel het eiland Mauritius. Maar heb je ook al gehoord van het nabijgelegen eiland Réunion? Doordat dit Franse eiland wat minder bekend is bij het grote publiek, is het dus ook een pak minder toeristisch. Voor wie houdt van ongerepte natuur en rust is dit dus een absolute must see. Ontdek er de prachtige groene landschappen of ga er struinen langs de eindeloze palmstranden. Daarnaast wordt het eiland ook getypeerd door de actieve vulkaan Piton de la Fournaise. Kortom, genoeg om te ontdekken dus.

De Canarische Eilanden in Spanje

Deze eilandengroep hoort dan wel bij Spanje, maar is gelegen in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. De Canarische Eilanden tellen onder meer Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, Tenerife, El Hierro, La Gomera en La Palma. De bekende en minder bekende vakantiebestemmingen weten stuk voor stuk te betoveren aan al wie ze bezoekt. Dankzij hun ligging en aangename temperaturen vormen deze eilanden jaarlijks gedroomde vakantiebestemmingen voor duizenden toeristen. Met een vakantie naar de Canarische Eilanden ben je zo goed als zeker van mooi zonnig weer. Deze eilanden zijn mooi en veelzijdig en zijn de ideale plaats om volop te relaxen en genieten van de zon. Het is er volop genieten van de vele prachtige zandstranden en de eindeloos mooie natuurpracht. Waar zou je nog op wachten?

Portugees op Madeira

Niet zo ver van de Canarische Eilanden vind je Madeira. Gegarandeerd dat je vakantie naar Madeira een van je mooiste belevenissen wordt. Het is de perfectie vakantiebestemming voor zonneliefhebbers die toch van een actieve vakantie houden te midden van een adembenemende natuur. Het is er puur genieten van de bossen, bergen en natuur. Madeira vormt één grote groene tuin met een weelde aan bloeiende bloemen in een bergachtig landschap. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Madeira ook wel het bloemeneiland genoemd wordt. Madeira weet een gedroomde combinatie te brengen aan ruige kustlijnen met steile kliffen, alsook talrijke markten en heerlijke eetgelegenheden. Ook de Madeira wijnen mag je er zeker niet aan je laten voorbijgaan.

Een mooie vakantie gegarandeerd op Malta

Op reis gaan naar Malta, dat wordt een combinatie van strand, cultuur en natuur. Je kan er dan ook genieten van de Maltese zon en een mediterraan klimaat. Het is de perfecte plaats om te genieten van zon, zee en strand, waar je ook tal van watersportactiviteiten kan beleven. Dit zonovergoten eiland gelegen in de Middellandse Zee weet menigeen te charmeren. Of je er nu gaat om de struinen door de middeleeuwse stadjes, om er cultuur op te snuiven in de oude tempels, of er te luieren op de prachtige stranden, Malta heeft voor elk wat wils te bieden. Zo vormt Malta de gedroomde vakantiebestemming voor echte levensgenieters.

Een gevarieerde reis naar Cyprus

Het mediterraanse klimaat van Cyprus is de gedroomde omgeving voor een perfecte strandvakantie. Op Cyprus zit je goed als je houdt van een gevarieerde zonvakantie. Uiteraard kan je er dus heerlijk eindeloos luieren langs het strand, maar Cyprus heeft nog heel wat meer te bieden. Zo is het niet alleen een paradijs voor zonnekloppers, maar ook liefhebbers van cultuur en natuur vinden er alles wat ze liefhebben. Welk eiland wordt jouw nieuwe favoriete vakantiebestemming?