Bagage vermist? Waar is die heen?

Vliegen kan wel wat stress met zich meebrengen. Het kwijtspelen van je bagage vormt hierbij één van de grootste stresspunten waar mensen zich zorgen over maken. Maar hoe komt het nu eigenlijk dat je bagage soms vermist kan geraken?

-          Soms kan de oorzaak bij de security liggen. Om een veilige vlucht te garanderen, wordt bagage namelijk grondig gescreend. Wanneer jouw koffer er dan toevallig werd uitgehaald voor een verdere uitgebreide screening, kan het zijn dat jouw tas niet meer tijdig op het vliegtuig is geraakt. Dan wordt je bagage dus verzonden met een latere vlucht en zal je even op je koffer moeten wachten.

-          Of misschien was je bagage wel te groot om gewoon te scannen. Of de computer kon de code niet eenvoudig scannen. In beide gevallen wordt je bagage naar een speciale carrousel gebracht, wat helaas wel een vertraging kan geven.

-          Of misschien heb je zelf je bagage heel laat ingecheckt waardoor het controleren en inladen van je bagage vertraging heeft opgelopen? Of je hebt misschien heel vroeg ingecheckt wanneer er nog geen ruimte vrij was voor de opslag en je bagage voorlopig in een hoek geplaatst werd. Als je schrik hebt om je bagage te moeten missen, dan kan je hier dus extra rekening mee houden.

-          Het kan natuurlijk ook gaan om een menselijke fout, zeker wanneer gewerkt wordt met nieuw personeel. Die kunnen per vergissing jouw koffer op een verkeerde kar zetten voor een latere vlucht of voor verkeerde bestemming. Ook dan zal je opnieuw even geduld moeten uitoefenen vooraleer je jouw bagage terug in handen kan hebben.

-          Maar evengoed kan het gaan om een technisch probleem waarbij je bagage kwam vast te zitten op de bagageband bijvoorbeeld.

 

Maar ongeacht wie de schuldige ook is, het is niet fijn als je je bagage moet missen. Ben je bij de vlucht je koffer kwijtgeraakt, onderneem dan meteen actie. Laat meteen weten aan de luchtvaartmaatschappij dat je je bagage mist zodat deze zo snel mogelijk opgespoord kan worden. Een goede reisverzekering met bagagedekking kan dan ook een aanrader zijn. Zo ben jij alvast goed voorbereid en kent jouw reis vast een goede start!