Vlieg jij ook zonder koffer?

Niet alles mag je zomaar meenemen op reis, dat kan verschillen per vliegmaatschappij en land. Daarnaast zijn er ook regels die gelden rond het maximaal toegestane bagagegewicht. Kijk dit dus zeker vooraf goed na en neem zeker niet te veel met je mee.

Less is more als je op reis gaat

Vaak kan je veel van je spullen ook gewoon kopen in het land van bestemming. Kies er dus beter voor om niet te veel mee te nemen op reis en beperk je bagage. Wil je toch wel graag wat meer meenemen, kies dan voor een lichtgewicht koffer of rugzak en rol je kleding op. Zo bespaar je niet alleen ruimte maar is je kleding bovendien minder gekreukt. Win-win dus. Neem daarom ook geen grote flessen vloeistof mee, maar kies voor handige kleine reisverpakkingen die meteen een heel pak minder plaats innemen.

Zet je koffer alvast klaar! Inpakken maar!

Of doe zoals de grote sterren en maak helemaal geen bagage, maar koop ter plaatse gewoon alles wat je nodig hebt. Nog handiger als je er een stekje hebt waar je alles dubbel achterlaat, zo hoef je al helemaal nooit nog te sleuren met je koffers af en aan. Je hangt er al je favoriete reiskleding en spullen al klaar op je bestemming en je hoeft aan niks meer te denken. Zo kan jij wel heel ontspannen op reis gaan. Maar dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Maar ga jij wel vaker op reis, dan kan het ook handig zijn om altijd een klaargemaakte koffer te hebben klaarstaan. Zo kan je jezelf meteen van heel wat inpakstress behoeden.