Luchthavens om te ontdekken als architecturale parels

Vliegen kan heel leuk zijn, maar het vele wachten kan soms wel een domper zijn. Wil jij je zeker niet vervelen tijdens het wachten op de luchthaven, dan kan je natuurlijk naar een leuk muziekje luisteren, een praatje slaan of een spelletje spelen. Of vlieg anders eens vanaf de mooiste luchthavens ter wereld, wedden dat de bijzondere architectuur je er zal verbazen.

Op ons lijstje staat alvast de mooie luchthaven van Madrid Barajas. Deze is niet alleen de grootste luchthaven van Europa, maar is ook voorzien van een bijzonder ontwerp van de hand van Richard Rogers. De felle gele kleur die de luchthaven domineert, doet meteen zin krijgen in de heerlijke Spaanse zon. De houten structuur en de golvende gele lijnen staan er in fel contrast met het strakke grijze betonnen onderstel. Maar dat is niet de enige bijzondere Spaanse luchthaven. Bilbao Airport moet hier niet bij onderdoen. Haar bijnaam de duif heeft het vliegveld namelijk te danken aan haar vorm dat lijkt op een vliegende vogel met uitgespreide vleugels. Zo is deze luchthaven dus zeker ook een bezoekje waard.

Wat verder gelegen, zal de luchthaven van Singapore, Changi Airport, vast wel indruk weten te maken. Voorzien van een volledig groene muur bestaande uit tienduizenden tropische planten zal je er vast je ogen uitkijken. Dit alles wordt nog aangevuld met een ware vlindertuin, een intelligent plafond en grote glijbanen. Verder zal ook de recent gebouwde luchthaven van Peking wel weten te verbazen. Beijing Capital International werd speciaal ontworpen in teken van de Olympische Spelen en is niet alleen één van de grootste gebouwen wereldwijd, maar biedt met zijn gebogen lijnenstructuur en weerspiegelingen ervan ook een bijzondere ervaring aan alle bezoekers.

Daarnaast is er ook de luchthaven van Montevido, Carrasco International Airport, die met zijn futuristische ontwerp zeker niet in ons overzicht ontbreken mag. Deze is meteen de grootste luchthaven van het land en is voorzien van ook een groot spottersterras. Met zijn gebogen dak maakt het een knipoog naar de luchthaven van Beijing. De aerodynamische lijnen doen denken aan dezelfde vormgeving van de vliegtuigen.
Hou je wel van een bijzonder architecturaal lijnenspel, dan zal ook Menara International Airport in Marrakech je vast wel weten te boeien. Het brengt een combinatie van modernisme met de traditionele Arabische stijl. Je zou voor minder met plezier wat extra tijd in de luchthaven vertoeven.