Kom jij ook werken op de luchthaven?

Werken op een luchthaven weet met zijn boeiende omgeving velen aan te spreken. Het is dan ook een plek van vakantie, reizen en dromen, waar bovendien geen enkele dag dezelfde is.

Geen saaie kantoorbaan

Werk je op de luchthaven, dan heb je alvast geen saaie kantoorbaan, maar een interessante job met collega’s die dezelfde passie voor de luchtvaart delen. Ook zal je niet elke dag van 9-to-5 vanop je bureau staren naar de kast, maar heb je variabele uren met zicht op de skyline, de wolken en de mooiste bestemmingen. Heb jij dus ook wel zin in een uitdagende job en een passie voor luchtvaart, dan is een job in deze boeiende sector vast wat voor jou. Daarnaast kom je er met allerlei verschillende culturen in contact. Hou je van reizen en menselijk contact? Dan kan een job in de luchtvaart vast wat voor jou zijn.

Keuze aan luchtvaartfuncties

Wil jij dus ook graag aan de slag op een luchthaven, dan zijn er ook heel diverse mogelijkheden, want een luchthaven biedt werk voor heel uiteenlopende functies. De lijst met beroepen op de luchthaven is dan ook lang en gevarieerd. En deze gaat van piloten en stewards, tot reisagenten en check-in agenten, als douanebeambte en bagageafhandelaar, vertegenwoordiger en verkoper, kelner en onderhoudstechnicus en ga zo maar verder.

Is het ook wat voor jou?

De meeste luchthavens zijn ook heel centraal gelegen zodat ze vlot voor iedereen bereikbaar zijn. Wel zijn er enkele vereisten waaraan je best kan voldoen als je op de luchthaven wil werken. Zo ben je bij voorkeur flexibel ingesteld gezien je mogelijks wel met onregelmatige uren te maken krijgt. Daarom beschik je bij voorkeur ook over een rijbewijs zodat je er altijd tijdig kan geraken en daarnaast ben je best ook wel meertalig rekening houdende met de vele internationale contacten.