Zet je vliegangst opzij, die turbulentie is heel normaal

Heb je soms wel wat last van vliegangst, dan hou jij vast je hart vast bij turbulentie. Maar vanuit goede bron weten we dat die turbulentie totaal niet gevaarlijk en zelfs heel normaal is. Niks om je zorgen over te maken dus.

Vliegangst bij turbulentie is echt niet nodig

Turbulentie komt tijdens bijna elke vlucht in mindere of meerdere mate voor wanneer wind en wolken toenemen. Echter zijn vliegtuigen zo gebouwd dat ze hierop voorzien zijn en zijn piloten ook goed getraind om hier mee om te gaan. Bovendien houden piloten elkaar op de hoogte zodra het weer wat te onstuimig wordt en wordt dit ook gemeld door de controletorens bij de luchtverkeersleiding. Op deze manier kan al te ruig weer veelal vermeden worden. Maar voel je het vliegtuig bij je volgende vlucht dus wat meer heen en weer gaan, dan hoef je dus niet langer met schrik te zitten.

Men is voorzien op noodsituaties

Die turbulentie is dus niet langer iets waar jij je zorgen in maakt. Enige dat een gevaar zou kunnen zijn, is wanneer het vliegtuig zonder brandstof zou vallen. Een vliegtuig heeft namelijk een bepaalde hoeveelheid brandstof mee zodat de bestemming altijd gehaald wordt. Problemen hiermee kunnen echter opduiken wanneer de piloot opdracht krijgt om door omstandigheden niet te mogen landen op de voorziene luchthaven. Dat is echter heel uitzonderlijk dat dit voorvalt. Bovendien wordt in dergelijke noodsituaties altijd naar een snelle oplossing gezocht en hebben vliegtuigen steeds enige brandstofmarge. Ook dit is dus iets om je helemaal geen in zorgen hoeft te maken.

Help zelf mee aan een betere vliegveiligheid

Wil jij zelf ook je steentje bijdragen aan de vliegveiligheid? Volg dan steeds goed de bevelen van het vliegpersoneel op. Wanneer je dus gevraagd wordt te blijven zitten en je masker op te zetten, doe dit dan ook en loop nooit in noodsituaties nog om je bagage. Deze komt later altijd wel terecht, maar de veiligheid van iedereen aan boord heeft steeds prioriteit. Safety first!