Op naar zuiderse bestemmingen voor een zomerse winter

Midden in de winter durft ons verlangen naar de zon al eens de kop opsteken. Droom jij ook van een zonnige wintervakantie? Met het vliegtuig sta je in geen tijd op een leuke zuiderse bestemming zodat jij volop vitamine d kan opdoen. Wordt het Kaapverdië of Kaapstad? Waar ga jij de zon opzoeken?

Zorgeloos op reis naar Dubai

Wanneer we richting zuiderse zon trekken, zijn de Verenigde Arabische Emiraten zeker een aanrader. Met een goede 24 graden in de winter, wordt het er genieten van aangename temperaturen. Januari is dan ook meteen de beste tijd om in Dubai te zijn. Maar behalve van de zon, ben je er ook zeker van dat je er je niet vervelen zal. Het is dan ook dé plaats waar Arabische tradities en hightech modernisme elkaar ontmoeten. Breng er een bezoek aan de oude traditionele kruidenmarkt de Deira Spice Souk, ga er één van de hoogste wolkenkrabbers van Burj Khalifa zien, geniet van een exclusief drankje in één van de vele skybars waar je kan genieten van de meest spectaculaire uitzichten, of ga er gewoon lekker lang luieren op de stranden. Ga er ook om de woestijnpracht te ontdekken, de lekkerste specialiteiten te proeven in de vele foodcourts en te shoppen in de Dubai Mall. Zo gaat Dubai nooit vervelen en biedt het vast voor elk wat wils.

Cultuur opsnuiven in Luxor

Ben je wel toe aan wat zon en cultuur, dan is het zeker een aanrader om een reis naar Egypte te boeken. Waar het er in de zomer snikheet kan zijn, is het er in de wintermaanden heerlijk genieten van een streepje zon. Het perfecte moment en de leukste tijd om te genieten van een echte strandvakantie, te gaan snorkelen of de grote Egyptische schatten te ontdekken. Zo mag een bezoek aan de piramides van Gizeh zeker niet aan je reis ontbreken. Maar ook een bezoek aan de tempelstad Luxor weet menig cultuurliefhebber te bekoren. Gelegen middenin de woestijn en tegelijk aan de oevers van de Nijl, kan je je er vergapen aan de indrukwekkende tempels en andere historische bezienswaardigheden. Dat wordt een reis om nooit meer te vergeten.

Een oase van rust in Kaapverdië

Op de Kaapverdische eilanden is het het hele jaar door genieten van zomerse temperaturen. Dat maakt deze eilandengroep dan ook heel populair voor een winterse reis. Deze West-Afrikaanse eilanden hebben voor elk wat wils te bieden. Of je er nu van houdt om eindeloos over de zandstranden te struinen, de wilde natuur in te gaan of diverse watersporten te beoefenen, je vindt het er allemaal. Sao Vicente, Sal en Santiago vormen er enkele van de meest populaire reisbestemmingen. Gelegen op het eiland Santiago vormt Praia er de hoofdstad van Kaapverdië. Je wordt er ondergedompeld in de Afrikaanse cultuur op de kleurrijke markten. Wie houdt van de natuur kan er het mooie groene Serra Malagueta Natural Park ontdekken. Van lavastranden, tot woestijnlandschappen, groene valleien en zelfs vulkanen. Op een reis naar deze eilandengroep zal je je nooit vervelen.

De mooiste plekjes van Kaapstad

Voor wie wel graag wat verder durft dromen, kan Zuid-Afrika op de bucketlist komen. Gemiddeld is het er in de winter maar liefst rond de 30 graden, je zal je er dus vast wel weten te verwarmen. Ga je naar Zuid-Afrika dan neem je best de tijd voor een echte rondreis want er is zoveel te ontdekken. Breng er niet alleen een bezoek aan Kaapstad en Johannesburg, maar ga er zeker ook de Big Five, de prachtige natuur en wildparken, alsook de bruisende steden ontdekken. Plan alvast je reis naar dit sublieme gebied en ontdek er de mooiste stukken natuur en cultuur. Ben jij ook al jouw vliegvakantie aan het boeken?