Bewust duurzaam reizen, doe jij ook mee?

Kriebelt het bij jou om terug op reis te vertrekken, maar wil je ook rekening houden met het milieu? Kies dan bewust voor duurzaam reizen. Het milieu en klimaat zijn vandaag terecht populaire onderwerpen die steeds meer onze aandacht vragen. Wanneer we kiezen voor duurzaam reizen, houden we rekening met zowel mens als milieu. Duurzaam reizen kunnen we ook op veel manieren doen. Zo blijft plastic t

Zorg voor herbruikbare toiletspullen 

In plaats van steeds nieuwe miniflesjes te gebruiken, kan je deze beter zelf hervullen. Met deze navulbare flesjes kom je altijd goed voor de dag. Door ook je eigen shampoo en zeep mee te nemen, hoef je bovendien geen gebruik te maken van de kleine verpakkingen in de hotels. Zo draag jij al tijdens het inpakken jouw steentje bij.

Breng je eigen unieke waterfles mee 

Door je eigen waterfles steeds te hervullen met kraanwater kan je heel wat plasticflesjes uitsparen. Heb je schrik van de zuiverheid van het water? Gebruik dan een waterfilter. Zo zijn er reeds verschillende soorten beschikbaar. Ook als je warm water wil, kan je eenvoudig gebruikmaken van een gemakkelijk herbruikbare thermobeker. Bovendien is het aanbod hiervan intussen zo groot dat jij ook vast een leuk exemplaar zal vinden!

Vermijd fastfood, voor jezelf en het milieu 

Wanneer je kiest voor fastfood restaurants wordt je eten er veelal overmatig verpakt. Zo belandt heel wat onnodig plastic en andere verpakkingen in de vuilnisbak. Door te gaan eten in een lokaal restaurant kan je dit alvast vermijden én je steunt er meteen ook de plaatselijke horeca mee. Door de lokale horeca en producenten te steunen, steun je bovendien ook de korte keten, en jawel je raadt het al, ook deze is weer goed voor het milieu. Ook wegwerpbestek en plastic rietjes tracht je best zo veel mogelijk te vermijden.

Kies voor duurzame accommodaties 

Wanneer we spreken over duurzame accommodaties, bedoelen we dat deze gemaakt zijn door gebruik van natuurlijke materialen en hierbij zo weinig mogelijk schade aan te richten aan de natuur. Ook altijd al eens willen overnachten in een boomhut, of misschien is glamping wel iets voor jou? Leuke ideetjes die hier alvast leuk op inspelen.

Ga voor duurzame activiteiten 

Ga op reis wandelen, fietsen of kies voor andere natuurvriendelijke duurzame activiteiten. Dat is niet alleen goed voor de natuur maar ook voor het welzijn van de mens. Trek dus ook snel de natuur in en ga herbronnen. Dat wordt een reis om van te genieten met een gerust geweten en om nooit meer te vergeten!