Ontdek de drukste luchthavens ter wereld

Op reis gaan kan bij sommige mensen wel wat stress met zich meebrengen met het hele inpak- en luchthavengebeuren. Voor wie niet zo houdt van de drukte, hebben wij een handig overzicht opgesteld van de drukste luchthavens wereldwijd, zo kan jij makkelijk rustigere oorden opzoeken.

De drukte op een luchthaven gaat veelal gepaard met de grootte van de luchthaven. Heb je het liever wat rustiger, dan kan je dus beter de grootste luchthavens trachten te vermijden. Ontdek snel welke luchthavens tot deze grootste en drukste luchthavens behoren.

De grote top 5 van grootste luchthavens internationaal

-          Hartsfield – Jackson Atlanta International

Deze luchthaven is gelegen in Atlanta in de VS en telt jaarlijks wel meer dan 104 miljoen passagiers en staat hiermee helemaal op de eerste plaats.

-          Beijing Capital International

Deze luchthaven bevindt zich in Peking in China en heeft een totaal van meer dan 94 miljoen passagiers jaarlijks.

-          Dubai International Airport

Deze luchthaven is gelegen in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten en telt jaarlijks wel ruim 80 miljoen passagiers. Daarnaast is Dubai een land die er de voorbije tijd reeds alles aan gedaan heeft om zijn toerisme verder aan te wakkeren, waardoor dus ook verwacht wordt dat dit cijfer in de toekomst verder zal stijgen.

-          Los Angeles International Airport

Waar de VS reeds op de eerste plaats stond in ons rijtje, telt ook de luchthaven van Los Angeles er jaarlijks een ruime 80 miljoen passagiers en gaat hiermee dus heel gelijk op met de luchthaven van Dubai.

-          Tokyo International Airport

Deze luchthaven is gelegen in Tokyo in Japan en telt jaarlijks toch een ruime 79 miljoen passagiers, waarmee het ook mooi lijn blijft liggen van zijn voorgangers in het lijstje.

Maar ook deze grote luchthavens zijn een bezoekje waard

-          Ook andere luchthavens liggen in deze lijn verder:

O’Hare International Airport gelegen in Chicago in de Verenigde Staten, London Heathrow gelegen in London in Engeland en Hong Kong International Airport gelegen in Hong Kong in China, tellen als internationale luchthavens jaarlijks ook in de 70 miljoen passagiers.

-          Maar ook deze luchthavens kennen nog steeds een groot bereik:

Shanghai Pudong Intertaional Airport gelegen in Shanghai in China, Parijs Charles de Gaulle gelegen in Parijs in Frankrijk, Dallas-Fort Worth International Airport gelegen in Dallas in de Verenigde Staten, Amsterdam Schiphol gelegen in Amsterdam in Nederland, Frankfurt Airport gelegen in Frankfurt am Main in Duitsland en Istanbul Atatürk Airport gelegen in Istanbul in Turkije tellen jaarlijks in de 60 miljoen passagiers, waarbij de luchthaven John F. Kennedy International Airport gelegen in New York in de VS dit lijstje mooi afsluit.

En ook de Europese luchthavens blijven een sterke groei kennen

-          Andere luchthavens in Europa vullen het lijstje verder aan. Want naast de grote toppers London Heathrow Airport, Paris-Charles de Gaulle Airport, Amsterdam Schiphol Airport, Frankfurt Airport en Istanbul Atatürk Airport telt Europa nog wel enkele grote kleppers. Zo zijn de luchthavens Adolfo Suarez Madrid – Barajas Airport en Barcelona El Prat Airport, beiden belangrijke luchthavens voor Spanje en Europa. En mogen we naast London Heathrow Airport, ook London Gatwick Airport in het VK niet vergeten te vermelden als één van de drukste luchthavens ter wereld. Doordat het reizen per vliegtuig wereldwijd blijft groeien, mogen we in de toekomst zeker verwachten dat dit lijstje dus nog verder zal stijgen.