Hoelang is het vliegen naar Dubai?

Dubai International Airport (IATA code DXB) is een belangrijke overstap hub in het Midden-Oosten voor wie verder reist naar onder andere Azië en Australië. Dubai International Airport is, door de sterke groei van het toerisme, al enige tijd één van de grootste vliegvelden ter wereld.

De vliegtijd naar Dubai vanuit Brussel bedraagt ongeveer 6 uur en 30 minuten. 

We gaan hier uit van een normal snelheid van een commerciële lijnvlucht van ongeveer 800km/u.

Rekening houden met het taxiën voor en na de vlucht kan hier makkelijk een uurtje bijkomen. De terugvlucht van Dubai naar Brussel (Westwaarts) zal doorgaans sneller verlopen, het verschil kan oplopen tot 30 minuten, dit is te wijten aan de straalstroom (dit geldt enkel op het Noordelijk halfrond). 
Vliegtuigen maken hier graag gebruik van, dit heeft niks te maken met de draaing van de aarde, dit laatste heeft geen impact op de vluchtduur/vliegtijd.

In Dubai is er nog een tweede luchthaven in aanbouw, Al Maktoum International Airport en deze zal op termijn de rol van Dubai International Airport overnemen. Beide luchthavens zullen door middel van een hogesnelheidslijn met elkaar worden verbonden. Het doel is dat  Al Maktoum International Airport uitgroeit tot de grootste luchthaven ter wereld. De beoogde transit is 120 miljoen passagiers per jaar.

 

Lees ook deze vragen binnen de categorie 'Vliegtijden'