Lufthansa zoekt duizenden nieuwe werknemers

8 januari 2018

De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa heeft komend jaar ruimte voor meer dan 8.000 nieuwe medewerkers. Er is vooral plaats voor nieuw cabinepersoneel, meldt het concern vandaag.

Alleen al bij Lufthansa zelf kunnen zo’n 2.500 nieuwe stewards en stewardessen aan de slag. Inclusief dochtermaatschappijen zijn dat er volgens het bedrijf meer dan 4.000. Van de overige maatschappijen binnen de groep krijgt vooral prijsvechter Eurowings veel ruimte om te groeien. Daar worden naar verwachting 2.700 nieuwe medewerkers aangenomen. Velen van hen zullen overkomen van Air Berlin dat in augustus van vorig jaar haar faillissement aanvroeg. De op twee na grootste vliegmaatschappij van Duitsland deed haar laatste passagiersvlucht op 27 oktober. Lufthansa heeft zich intussen ook ontfermd over een groot deel van de toestellen en routes van haar failliete branchegenoot.

De luchtvaartmaatschappij heeft een jaar van sterke groei achter de rug. Mede dankzij de problemen bij Air Berlin en sommige andere concurrenten kon het bedrijf flink meer passagiers verwelkomen. Ook de ticketprijzen veerden op, na jaren waarin luchtvaartmaatschappijen steeds minder voor hun diensten konden vragen.

Bron:hln.be