https://www.hln.be/wetenschap-planeet/dieren/hond-die-per-abuis-naar-japan-vloog-vliegt-terug-met-privejet~a05e8702/

17 maart 2018

Irgo, een Duitse herder die door United Airlines per ongeluk op een vlucht naar Japan was gezet, is weer thuis bij zijn baasjes in Texas. Hij arriveerde gisteravond laat op het vliegveld van Wichita met een door de vliegmaatschappij geregelde privéjet.

Volgens eigenares Kara Swindle oogde Irgo gezond en blij om weer thuis te zijn. Kara en haar man Joseph landden dinsdag met hun twee kinderen in Kansas City. Het gezin is bezig met de verhuizing van de westkust van Amerika naar Wichita in het midden van het land. Na hun vlucht met United Airlines begaven ze zich naar het bagageloket om hun tienjarige Duitse herder op te pikken.

Irgo zou de reis in het ruim van het vliegtuig hebben doorgebracht. Maar in plaats van hun herder stond een grote Deense dog hen op te wachten. Irgo was in een ander vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij op weg naar Japan. In een verklaring zei United dat de honden op de een of andere manier waren verwisseld tijdens een transfer in Denver.

Hele onderneming

Kara Swindle laat volgens AP in het midden of ze legale stappen onderneemt. Ze zei de inspanningen van United te waarderen en is opgelucht dat de hond weer thuis is. Voor Irgo was het vliegen sowieso al een hele onderneming. Het was zijn eerste vlucht en bovendien had hij last van een oorinfectie waarvoor hij medicijnen diende te krijgen. 

Bron:hln.be