Airbus A380 maakt eerste commerciële vlucht.

15 oktober 2007

De veiling van zitjes aan boord van de eerste commerciële vlucht van de nieuwe Airbus A380 heeft al meer dan 934.000 euro opgebracht, meldt Singapore Airlines donderdag.

De veiling van zitjes aan boord van de eerste commerci?le vlucht van de nieuwe Airbus A380 heeft al meer dan 934.000 euro opgebracht, meldt Singapore Airlines donderdag. De superjumbo maakt op 25 oktober zijn eerste vlucht van Singapore naar Sydney en keert 's anderendaags terug.

De meeste biedingen via veilingsite eBay kwamen uit Australi?, gevolgd door Singaporezen en Britten. De nestor onder de passagiers is een 76-jarige persoon uit het Canadese Vancouver. De jongste passagier op de dubbeldekker wordt 22 jaar op de dag van de vlucht en komt uit San Fransisco.

Het hoogste bod kwam van de Australi?r Julian Hayward, die 72.000 euro ophoestte voor een Suite-pakket op de vlucht tussen. Het laagste bod werd gedaan op een ticket in economy class voor de terugvlucht en bedroeg 402 euro.

Het toestel telt 471 plaatsen. Er werden nog 24 zitjes vrijgelaten voor 'laatste kans-biedingen'. De opbrengst van de veiling gaat naar het goede doel.

Bron:hln.be