Last van je darmen na het vliegen? Neem dan dit fruit mee

12 augustus 2017

Een opgeblazen of verstopt gevoel is niet uitzonderlijk na een verre vliegreis. Niet zo fijn natuurlijk, zeker als je nog maar net toekomt op je bestemming. Gelukkig kan je het euvel voorkomen door simpelweg een peer mee te nemen in je handbagage.

Vliegen is de snelste manier om een verre bestemming te bereiken, maar het doet ook wat met je lichaam. De gerecycleerde lucht kan je huid uitdrogen, je voeten zwellen op en de lagere luchtdruk brengt je spijsvertering in de war. Om nog maar te zwijgen van mogelijke bloedklonters omdat je zo lang stilzit.
Maar er is ook goed nieuws: volgens diëtiste Rebecca Gawthorne kan je de constipatie voorkomen door tijdens de vlucht simpelweg een peer te eten. Het stuk fruit zal je transit netjes op gang houden. “De combinatie van vezels en natuurlijke suikers als sorbitol en fructose houden je spijsvertering gezond”, klinkt het. En dat helpt niet alleen bij een verstopt gevoel. “Een gezonde vertering geeft je meer energie, helpt je lichaam om gezonde stoffen op te nemen en werkt aan je immuniteit.”

Dat wil echter niet zeggen dat je een hele bak peren moet verorberen. Alles met mate, want te veel fruit eten kan je spijsvertering dan weer té goed doen werken. Wissel die peer op het vliegtuig dus af met bijvoorbeeld wat crackers en voldoende water.

Bron:hln.be