Man valt flauw na vijf uur in vliegtuig naast mooie vrouw

18 maart 2013

In China is een man in het hospitaal opgenomen nadat hij vijf uur naast een mooie vrouw had gezeten in het vliegtuig. De 40-jarige passagier durfde zijn zitje niet verlaten uit vrees dat de vrouw zijn bierbuik in de gaten zou krijgen.

De man nam plaats in zijn zetel aan het raam in economy voor de vlucht van Fuzhou naar Harbin. Kort voor opstijgen vleide zich een naar verluidt erg mooie vrouw naast hem neer.

De passagier durfde tijdens de hele vlucht niets te drinken. Dan zou hij immers naar het toilet moeten en zou de vrouw naast hem in de gaten krijgen dat hij, als man op middelbare leeftijd, een bierbuik bij elkaar had gespaard. De man volhardde in de boosheid en bleef gedurende de vijf uur durende vlucht in zijn stoel zitten.

Gevolg was, dat hij na de landing niet meer kon bewegen. Eenmaal het vliegtuig goed en wel aan de grond, verloor de man het bewustzijn.

Economy class-syndroom
De passagier werd naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de dokters was hij het slachtofer geworden van het zogenaamde economy class-syndroom. Dit kan leiden tot bewustzijnsverlies of zelfs de dood wanneer je gedurende lange tijd roerloos in de dezelfde positie blijft zitten. Om dit te voorkomen, raden artsen aan om zo veel mogelijk te bewegen en water te drinken. Uitgerekend de twee dingen die de kokette vliegtuigpassagier had nagelaten.

Bron:hln.be