Paniek tijdens vlucht nadat piloten ei zo na bewustzijn verloren

9 januari 2012

Een toestel van British Airways heeft een noodlanding moeten maken nadat beide piloten twintig minuten na vertrek ei zo na het bewustzijn verloren. Het angstaanjagende incident deed zich vorige maand voor tijdens een vlucht van Heathrow naar Glasgow maar

Vlak na het opstijgen meldden zowel de piloot als de copiloot dat ze licht in het hoofd werden. Passagiers hoorden een paniekerige kapitein om hulp schreeuwen. Stewardessen snelden ter hulp met zuurstofmaskers, die gelukkig enig soelaas brachten. Weer bij bewustzijn vroegen de piloten toelating om rechtsomkeer te maken. Het vliegtuig keerde met hoge snelheid terug naar Heathrow waar het toestel veilig aan de grond kon gezet worden.

British Airways bevestigde het bovenstaande in een persbericht en verklaarde dat de normale veiligheidsprocedures werden gevolgd. \\\'Onze piloten zijn uitstekend getraind om met zulke situaties om te gaan\\\', aldus een woordvoerder van de maatschappij. \\\'Nadat het vliegtuig veilig geland was, konden de passagiers hun reis verderzetten na een kort oponthoud\\\'. Het onrustbarende incident wordt onderzocht door de Britse luchtvaartautoriteiten.

Bron:hln.be