Ik ga op reis... en neem 26 extra kledingstukken mee

11 juli 2011

Vrouwen zijn een kei in inpakken... of misschien juist niet. De gemiddelde vrouw neemt op vakantie maar liefst 26 extra kledingstukken mee, en dat voor het geval ze 'zonder outfit' zouden vallen.

Een uitgebreid onderzoek waar meer dan 2000 vrouwen aan deelnamen, toont aan dat de doorsnee vrouw (die een weekje op vakantie gaat) tijdens het inpakken zo'n 34 kledingstukken in haar koffer propt. Tijdens het inpakproces voegt ze daar maar liefst 26 'reservestukken' aan toe, goed voor maar liefst 60 exemplaren.

Onaangeroerd
Wat we zien verbaast ons maar weinig: bijna de helft van onze reisgarderobe blijft tijdens de vakantie onaangeroerd in de koffer liggen. Nog minder verrassend: 6 op de 10 vrouwen komt er op de luchthaven achter dat hun bagage boven de opgelegde limiet zit.

Als we weten dat we onnodig met extra kilo's lopen te zeulen, waarom brengen we in de eerste plaats dan zo veel mee? Bijna 8 op de 10 vrouwen zegt dat ze extraatjes in hun koffer stoppen voor het geval dat ze op reis niet weten welke outfit aan te trekken. Kwestie van wat meer keuze te hebben, 'just in case'.

Slechte beslissers
'Vrouwen zijn geen goede beslissers. Er zijn maar weinig vrouwen die 's morgens precies weten welke kleren ze die dag willen dragen, laat staan dat ze op voorhand weten wat ze de komende 7 dagen zullen aantrekken', vertelt Jeremy Cryer, hoofd van Gocompare.com die de studie op poten zette.

'Ze zijn graag op alles voorbereid. Dat wil zeggen dat ze kleren meenemen voor elk weertype, daguitstapjes, wanneer ze 's avonds uitgaan, wanneer ze gaan sporten en wanneer ze een of andere activiteit hebben gepland, noem maar op.'

'Bij mannen is dat helemaal anders, die nemen niet meer dan een paar hemden, t-shirten en shorts mee. Zij zijn met ??n outfit per dag gesteld terwijl vrouwen meermaals per dag van kledij wisselen.'

Bron:hln.be