Brussels Airport waarschuwt bomgrappenmakers

16 november 2010

Brussels Airport Company (BAC) waarschuwt grappenmakers die op de luchthaven \"bomgrappen\" willen aanbrengen.

Maandag nog veroordeelde de correctionele rechtbank van Brussel een Nederlander die op 1 januari 2010 op een aantal plaatsen in Brussels Airport op spiegels bommeldingen had aangebracht.

\\\\\\\'Dergelijke feiten kosten de luchthavenautoriteiten veel energie, geld en miserie en de gevolgen voor de daders zijn zowel juridisch als financieel niet min. We zijn de afgelopen jaren al verschillende keren geconfronteerd geweest met dergelijke feiten en de daders zijn telkens gepakt. Wegens het risico op terroristische activiteiten worden immers serieuze middelen ingezet om de daders te vinden\\\\\\\', aldus Jan Van der Cruysse, woordvoerder van BAC.

De rechter interneerde de Nederlander op basis van het psychiatrisch verslag, maar achtte hem tevens aansprakelijk voor de door Brussels Airport geleden schade. Hij moet BAC naar verluidt 2.000 euro betalen. \\\\\\\'We zouden voor dergelijke feiten 50.000 euro kunnen eisen, maar hebben ons dit geval billijk getoond gezien de familieomstandigheden en geestestoestand van de betrokkene. Normaal rekenen we hiervoor serieus door. Ook de rechter was van oordeel dat het gezin en de minderjarige kinderen niet het slachtoffer mogen worden van de schadevergoeding\\\\\\\', aldus Van der Cruysse.

Bron:hln.be