Antwerps bedrijf biedt betaalbare privévluchten aan

26 november 2009

Een Antwerps bedrijf lanceert een formule waarmee vluchten met privéjets tegen een naar eigen zeggen betaalbaar tarief worden aangeboden.

Jethopper, een initiatief van The Aviation Factory, biedt vluchten aan van een honderdtal Europese operatoren die hun jet anders leeg van de ene naar de andere plaats zouden moeten vliegen om er een klant op te halen. Het Antwerpse bedrijf heeft het over een wereldprimeur.

Goedkoper
Het gaat om Europese vluchten - enkele reis - die doorgaans de eerstkomende twee weken vertrekken. Volgens zaakvoerder Carl Legein bedraagt de prijs soms maar 20 procent van de reële kostprijs: 'Een enkele reis met een privéjet van Brussel naar Nice kost snel 10.000 euro. The Aviation Factory probeert die lege vlucht voor 2.000 euro te pakken te krijgen. Wanneer het vliegtuig plaats biedt aan acht passagiers, betaal je eigenlijk maar 250 euro per persoon.'

Heel vliegtuig
Thomas van Meerbeeck van The Aviation Factory legt uit dat de operatoren er voordeel bij hebben, omdat zij eraan verdienen door de vluchten toch te verkopen. 'Wij geloven dat hier vraag naar is', zegt hij. 'Het is een gat in de markt.' Wie een vlucht reserveert, boekt meteen het hele vliegtuig. 'Met inbegrip van catering en het gebruik van de vip-terminal, waardoor je maar een kwartier voor vertrek op de luchthaven moet zijn', aldus nog Van Meerbeeck.

Bron:hln.be