Dikke vrouw krijgt twee zitjes op vliegtuig... maar niet naast elkaar

3 februari 2009

Een 160 kilogram zware vrouw voelt zich gediscrimineerd omdat ze voor haar vlucht van het Australische Cairns naar Coolangatta twee zitjes moest betalen.

'Om het comfort van andere reizigers niet te verstoren', klonk het officieel bij Jetstar. Daar bleef het echter niet bij: door een administratieve blunder moest IT-experte Samantha Scafe vaststellen dat haar gereserveerde plaatsjes... een eind van elkaar lagen.

Op 18 januari kreeg de corpulente dame van de luchtvaartmaatschappij te horen dat er een mouw kon gepast worden aan de dubbele prijs. 'Ik moest me geen zorgen maken, tot ik zaterdag te horen kreeg dat ik toch moest opdraaien voor beide zitjes. Al vraag ik me wel af hoe dat in de praktijk moet gebeuren, want die plaatsen liggen niet eens naast elkaar.'

Jetstar bood gisteren haar excuses aan voor deze 'menselijke fout', maar blijft erbij dat de vrouw de volle pot moet betalen. Scafe laat het hier niet bij en stapt naar de antidiscriminatiecommissie. In november vorig jaar oordeelde een Canadese rechtbank al dat mensen met het nodige overgewicht twee zitjes voor de prijs van een moeten krijgen.

Bron:hln.be