Oostendse luchthaven krijgt rake klappen

15 juli 2008

De luchthaven van Oostende heeft tijdens de eerste zes maanden van 2008 38.552 ton vracht behandeld. Dat betekent een daling van 35,2 procent tegenover 2007, meldt De Lloyd.

Oostende heeft niet alleen het tijdelijke stopzetten van de activiteiten van MK Airlines moeten incasseren, maar is ook een maand dicht geweest wegens onderhoudswerkzaamheden aan de startbaan. De tonnage van het eerste halfjaar contrasteert met de 59.472 ton die tijdens het eerste semester van 2007 werd gerealiseerd.

Bloemenvluchten afgeleid
MK Airlines ging midden juni in surseance, maar had in de periode daarvoor al enkele bloemenvluchten naar zijn vroegere hub in Manston afgeleid. Deze zijn ondertussen teruggekeerd naar Oostende. Nu MK een overnemer heeft gevonden in Transatlantic Aviation Limited (TAA), een divisie van de Amerikaanse Belfair Management Group of Companies, kon het op 26 juni een doorstart maken. Momenteel is Oostende weer goed voor 4 ? 5 vluchten per week.

Meer vliegbewegingen
Het aantal bewegingen op de luchthaven van Oostende nam in het eerste semester wel toe (+13,1 procent tot 14.937, net als het aantal vervoerde passagiers (+11,5 procent tot 83.327), zo blijkt uit gegevens op de website van de luchthaven.

Bron:hln.be