Muis haalt vliegtuig uit de lucht

29 februari 2008

Een ontsnapte muis heeft een vliegtuig doen landen in China. Een passagier had haar huisdier aan boord gesmokkeld. De dame viel in slaap en het beestje ontsnapte.

Falende veiligheidscontrole

Liu Yulian wilde haar lievelingsdier niet achterlaten en raakte voorbij de veiligheidscontrole. 'Ik viel in slaap en toen ik weer wakker werd, merkte ik dat de muis ontsnapt was. Ik ging dan maar hulp vragen bij het boordpersoneel', vertelt Liu. Het boordpersoneel wilde geen paniek aan boord en zweeg. Het vliegtuig landde op de internationale luchthaven van Xiaoshan. 'We hebben het toestel wel vijf keer grondig doorzocht. Zonder resultaat', aldus een luchthavenwoordvoerder.

Boze passagiers

Ruim twee uur later werd het vliegtuig opnieuw vrijgegeven en kon de vlucht richting Shenzhen verder gezet worden. De passagiers hadden ondertussen lucht gekregen van het 'muizeverhaal' en reageerden kwaad. Een aantal wil nu de luchtvaartmaatschappij vervolgen omdat het er niet in geslaagd is de muis uit het toestel te houden. 'We moesten daar uren wachten en dat allemaal door een fout bij de veiligheidscontrole', aldus een passagier. Een woordvoerder van de maatschappij China Southern zegt dat er gehandeld werd in het belang van de reizigers. 'We konden gewoon niet verder vliegen. We moesten af van het potenti?le gevaar', luidt het nogal plechtig.

Bron:hln.be