Paniek op JFK-luchthaven

5 november 2007

Verstrooide man veroorzaakt paniek op JFK-luchthaven. Het internationale vliegveld JFK van New York is dinsdagmiddag ontruimd nadat een verstrooide passagier aan boord van zijn vliegtuig was gegaan zonder de veiligheidspoort te passeren.

De 20-jarige William Contreras Ramos uit Puerto Rico was naar buiten gelopen om te roken en merkte tot zijn schrik dat zijn vlucht naar Albany op punt van vertrek stond en dat hij nog geen boarding pass had. In plaats van de veiligheidspoort te passeren, liep hij door een uitgangspoort naar binnen. De bewaker die daar stond ging achter hem aan, maar verloor hem uit het oog en waarschuwde de veiligheidsdienst. Die zette een massale zoektocht in gang, evacueerde de terminals en liet alle passagiers opnieuw screenen.

Intussen lieten de autoriteiten in Albany weten dat Ramos zich aan boord bevond van het toestel dat inmiddels naar die stad onderweg was. Bij aankomst werd hij aangehouden. Hij bleek geen wapens bij zich te hebben, maar wel een scheermes waarmee hij niet door de veiligheidscontrole zou zijn gekomen, zei de politie.

Bron:hln.be