Duizenden koffers verspreid over luchthaven Fiumicino

13 augustus 2007

ROME - De Italiaanse luchthavenautoriteiten, ENAC hebben maandag een onderzoek geopend naar de chaos die is ontstaan op de luchthaven Fiumicino in Rome om te achterhalen wat aan de basis ligt van de bagageproblemen van de voorbije dagen.

Volgens de BBC maakten meer dan 100.000 mensen het voorbije weekend gebruik van de luchthaven. Velen van hen hebben hun bagage niet meer teruggezien, zowel passagiers die vertrokken als passagiers die aankwamen op Fiumicino.

Maandag stapelden duizenden stukken bagage zich op in verschillende delen van de luchthaven. Boze passagiers vragen een schadevergoeding. Volgens sommige media is er een personeelstekort bij de dienst goederenbehandeling en werken sommige systemen niet naar behoren.

De voorzitter van ENAC vermoedt dat bepaalde personeelsleden aan sabotage hebben gedaan, door hun werkritme te verlagen. De vakbond SDL is niet te spreken over die uitspraak. De Italiaanse minister van Transport heeft de directie van ENAC en van de luchthaven bijeengeroepen voor een crisisvergadering dinsdag.

Bron:Het Nieuwsblad