Eerste vakantiedag was topdag op luchthaven Zaventem

7 augustus 2007

In en rond Zaventem is het vrijdagochtend 29 juni 2007 bijzonder druk als gevolg van de eerste vakantie-uittocht. Echte problemen zijn er nog niet, zo meldt de verkeersdispatching van de federale politie.

Aan de ingang van de luchthaven leiden agenten het verkeer in goede banen.

\'Mensen krijgen de raad de betalende parkings te gebruiken en niet met hun wagen tot vlak bij de ingang van de luchthaven post te vatten\', zegt een verantwoordelijke van de luchtvaartpolitie aan Belga.

\'Velen hebben de gewoonte zich wel op de tijdelijke parkings te zetten en nog even mee naar binnen te gaan om de reizigers die ze naar de luchthaven brachten uit te wuiven. Vooral op een drukke dag als vandaag moet dat worden vermeden\', luidt het.

De verkeersdispatching merkt zoals voorspeld dat het op de toegangswegen naar de luchthaven bijzonder druk is, maar er zijn nog geen meldingen van problemen. Waarschijnlijk zwelt de verkeersdrukte in de loop van de voormiddag nog aan.

Ook op de luchthaven zelf is het veel drukker dan normaal, maar alles verloopt tot nu toe zonder problemen. Aan de incheckbalies staan lange rijen en de horecazaken doen het goed. Brussels Airport Company, de uitbater van de luchthaven van Zaventem, verwacht vandaag meer dan 36.000 vertrekkende passagiers.

Bron:Het Nieuwsblad