Nieuws & weetjes - april 2018

Vrouw vindt dode rat in bagage na vlucht met American Airlines

26 april 2018

Een vrouw die met een vliegtuig van American Airlines terugkeerde vanuit Europa naar de VS, heeft in haar koffer een dode rat aangetroffen. Het Amerikaanse ministerie van Gezondheid raadde de vrouw aan om de tas en de volledige inhoud uit voorzorg te vernietigen, om een eventuele besmetting met de builenpest uit te sluiten.

Lees meer...

Ostend Airport vliegt weldra op Manchester

25 april 2018

VLM Airlines vliegt vanaf 1 oktober dagelijks van de luchthavens Oostende-Brugge en Antwerpen naar Manchester. Niet alleen de luchthaven profiteert van de nieuwe lijn, want West-Vlaanderen krijgt er een snelle verbinding met de vierde grootste Britse stad bij.

Lees meer...

Onderzoek naar vliegtuigen die te dicht bij elkaar vlogen boven Leuven

24 april 2018

Ten zuidoosten van Leuven hebben op 23 februari twee vliegtuigen dichter bij elkaar gevlogen dan toegestaan. De Air Accident Investigation Unit van de FOD Mobiliteit is een onderzoek gestart naar het incident.

Lees meer...

Botsing tussen passagiersvliegtuig en gevechtstoestellen nipt vermeden

22 april 2018

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) bevestigen dat gevechtsvliegtuigen van Qatar bijna in botsing zijn gekomen met een lijnvliegtuig in het luchtruim van Bahrein.

Lees meer...

Passagiers van vlucht met ontplofte motor dragen zuurstofmasker verkeerd. Belgische expert waarschuwt: “Kwestie van leven en dood”

19 april 2018

Luchtvaartexperts waarschuwen vliegtuigpassagiers om voldoende aandacht te hebben voor de veilgheidsvoorschriften en bijvoorbeeld - in geval van nood - het zuurstofmasker in een vliegtuig op een correcte manier aan te doen. Aanleiding is de vlucht van Southwest Airlines, waarbij in volle vlucht een gat in de romp werd geslagen door een ontplofte motor.

Lees meer...

Jasper (9) stuurt schattige brief naar vliegmaatschappij met vraag om upgrade naar business en hij haalt slag thuis

11 april 2018

Een Australische jongen die graag wilde ervaren hoe het is om in businessclass te vliegen, heeft een allerschattigste brief gestuurd naar de vliegmaatschappij waarmee hij in juni met zijn familie naar Bangkok reist. Daarin vroeg Jasper Francis (9) Jetstar hoeveel een upgrade zou kosten. “Tot nu toe heb ik 53 euro gespaard, hoeveel heb ik nog nodig?”, klonk het.

Lees meer...

Vrouw zit op vliegtuig naast kind dat haar bont en blauw trapt, maar het is respons van crew die haar meest schokt

8 april 2018

Een Amerikaanse vrouw heeft er een minder aangename vlucht opzitten met vliegmaatschappij Delta Airlines. Ze zat naast een moeder met haar kind en het meisje trapte haar verscheidene keren ’s nachts toen ze wilde slapen zodat ze kneuzingen opliep aan haar ribben. Maar het was de respons van de crew toen ze daarover klaagde, die haar nog het meeste tegen de borst stootte.

Lees meer...