Nieuws & weetjes - september 2007

Driehonderd bezwaarschriften Oostendse luchthaven

25 september 2007

Driehonderd bezwaarschriften voor Oostendse luchthaven De actiegroep Wiloo wordt straks om 17 uur verwacht bij de Oostendse burgemeester Jean Vandecasteele. Ze zullen 300 bezwaarschriften van de onmiddellijke omwonenden van de luchthaven afgeven.

Lees meer...

Recordzomer voor Brussels Airport

25 september 2007

Juli en augustus waren absolute recordmaanden voor de luchthaven van Zaventem. Maar liefst 3,7 miljoen passagiers reisden via de luchthaven, dat zijn er zeven procent meer dan vorig jaar in deze maanden.

Lees meer...

Brussels Airlines en Hewa Bora werken samen

12 september 2007

De luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft met zijn Congolese sectorgenoot Hewa Bora Airways een samenwerkingsakkoord afgesloten, waardoor die laatste een aantal zetels op de vluchten van BA naar Kinshasa mag verkopen.

Lees meer...

Luchthaven Charleroi wil gewicht Ryanair verminderen

12 september 2007

De luchthaven van Charleroi wil het gewicht van de lagekostenmaatschappij Ryanair verminderen in zijn zakencijfer. Nu is dat 86 procent, in 2008 mag dat nog 80 procent zijn.

Lees meer...

EP wil beperking vloeistoffen op vliegtuigen herzien

8 september 2007

Het Europese Parlement heeft de Europese Commissie woensdag opgeroepen om de beperkingen op het meenemen van vloeistoffen aan boord van vliegtuigen te herzien.

Lees meer...

Luchthaven Charleroi kent recordzomer

4 september 2007

De luchthaven van Charleroi (BSCA) heeft tijdens de maanden juli en augustus elf procent meer passagiers verwerkt dan in dezelfde periode vorig jaar. "Een recordzomer", aldus de directie van de luchthaven in een persbericht.

Lees meer...

Nieuwe luchtvrachtmaatschappij in wording?

1 september 2007

Lufthansa wil samen met DHL, een dochter van Deutsche Post, een luchtvaartmaatschappij voor vrachtvervoer oprichten. De aanvraag werd bij de Duitse concurrentieautoriteiten ingediend, blijkt uit overheidsgegevens die vandaag op het internet werden gezet.

Lees meer...