Nieuws & weetjes - augustus 2007

Staat houdt belang van 30 procent in luchthaven Zaventem

30 augustus 2007

De verhoging door Macquarie Airports (MAp) van zijn belang in Brussels Airport is een interne verschuiving binnen het belang van het consortium rond MAp in de luchthaven van Zaventem.

Lees meer...

Privégeld voor spoortunnel onder luchthaven

28 augustus 2007

De privépartner om de spoortunnel onder de belangrijkste startbaan van Brussels Airport te bekostigen, is gevonden. De spoortunnel maakt deel uit van het zogenaamde Diaboloproject dat moet zorgen voor de ontsluiting van onze nationale luchthaven.

Lees meer...

Russische luchtvaartindustrie herleeft

27 augustus 2007

Vliegshow levert Russische luchtvaartindustrie miljarden op. Met de internationale vliegshow van afgelopen week hebben Russische vliegtuigbouwers naar eigen zeggen voor ruim 2 miljard euro aan contracten binnengehaald.

Lees meer...

Lancering website groot succes

18 augustus 2007

Deze website staat sinds donderdag 16 augustus 2007 online. De start kunnen we alvast een groot succes noemen, op de eerste 2 dagen kreeg deze website reeds 350 bezoekers.

Lees meer...

Luchthavenvervoer.be is gelanceerd.

16 augustus 2007

2 jaar na de aankoop van de domeinnaam www.luchthavenvervoer.be, is de website klaar, u ziet nu het resultaat. Via deze website willen wij een overzicht bieden van bedrijven die luchthavenvervoer organiseren.

Lees meer...

Duizenden koffers verspreid over luchthaven Fiumicino

13 augustus 2007

ROME - De Italiaanse luchthavenautoriteiten, ENAC hebben maandag een onderzoek geopend naar de chaos die is ontstaan op de luchthaven Fiumicino in Rome om te achterhalen wat aan de basis ligt van de bagageproblemen van de voorbije dagen.

Lees meer...

Nieuwe EU-beveiligingsregels voor vloeistoffen aan boord

7 augustus 2007

Om u tegen de nieuwe dreiging van vloeibare explosieven te beschermen, heeft de Europese Unie (EU) nieuwe beveiligingsregels opgelegd. Die leggen beperkingen op inzake de hoeveelheid vloeistoffen die u mag meenemen voorbij de controlepunten.

Lees meer...

Intergom Airport Caddy

7 augustus 2007

Intergom Airport Caddy biedt op de luchthaven van Brussel en namens The Brussels Airport Company assistentie aan passagiers met beperkte mobiliteit. Dit zijn passagiers die zich moeilijk of niet zelfstandig over de luchthaven kunnen verplaatsen.

Lees meer...

Eerste vakantiedag was topdag op luchthaven Zaventem

7 augustus 2007

In en rond Zaventem is het vrijdagochtend 29 juni 2007 bijzonder druk als gevolg van de eerste vakantie-uittocht. Echte problemen zijn er nog niet, zo meldt de verkeersdispatching van de federale politie.

Lees meer...